Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Fio banka přivedla akcie českého softwarového vývojáře eMan na RM-SYSTÉM, akcie v úvodu rostou o 26%

Fio banka přivedla akcie českého softwarového vývojáře eMan na RM-SYSTÉM, akcie v úvodu rostou o 26%

4.9.2020 10:20, BAAEMAN

Akcie eMan jsou nyní dostupné i drobným investorům, od 4. září 2020 je možné je obchodovat na burze RM-SYSTÉM ve zvýhodněném poplatkovém režimu.

logo eMan

Na české burze RM-SYSTÉM dochází opět k rozšíření nabídky obchodovatelných emisí o akcie české vývojářské společnosti eMan se zahájením obchodování 4. září 2020.

Společnost eMan úspěšně dokončila úpis vlastních akcií na trhu START Burzy cenných papírů Praha dne 31. srpna 2020, od investorů získala 46,6 mil. Kč za 914 tis. nových akcií. Odnesla si tak druhou nejvyšší částku v historii segmentu START, kdy takřka dvě třetiny objednávek byly od klientů Fio banky.

Na trhu START je možné s akciemi eMan obchodovat od 4. září 2020 jednou denně v rámci aukce probíhající od 9:00 do 12:30. Obchodování na trhu START probíhá v tzv. lotech, tedy minimálních zobchodovatelných jednotkách. Velikost lotu byla u akcií eMan určena na 500 ks.

Obchodování akcií eMan na burze RM-SYSTÉM oproti tomu nebude nijak omezeno, obchodovat s nimi tak bude možné během celého obchodního dne od 9:00 do 17:00 v libovolném objemu.

Větším investorům tak obchodování akcií eMan na RM-SYSTÉMu umožní plynule pracovat se svou pozicí, těm menším pak do akcií společnosti investovat. Emisi bude možné obchodovat také v poplatkově zvýhodněném režimu EasyClick, klienti tak za nákup akcií na burze RM-SYSTÉM zaplatí oproti BCPP méně.

„Velmi nás potěšil výsledek proběhnuvší primární veřejné nabídky akcií (IPO), reflektující atraktivní český růstový příběh v dynamickém IT sektoru, který domácí trh dlouho postrádal. Přijetím na českou burzu přibližujeme tuto emisi všem investorům včetně těch drobných, kteří díky flexibilitě RM-SYSTÉMu mohou obchodovat v kontinuálním režimu s jakýmkoliv množstvím akcií a navíc za výhodných poplatkových podmínek,“ komentuje vstup společnosti eMan na RM-SYSTÉM Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.

Trh START

Trh START je nový segment Burzy cenných papírů Praha pro malé a střední podniky, k jehož spuštění došlo v květnu 2018. Primární úpisy probíhají několikrát ročně a s akciemi se nyní obchoduje každý den prostřednictvím aukce. Zatím na něj vstoupily společnosti Prabos plus, UDI Group, FillamentumAtomTrace, Primoco, Karo Invest a naposledy také právě eMan.

Fio banka umožnila na RM-SYSTÉMu obchodovat akcie obuvnické společnosti Prabos plus a zpracovatele kůží Karo Invest.

Společnost eMan je český vývojář zakázkového softwaru z Prahy. Více informací naleznete v představení společnosti.

Na twitterovém účtu @Fio_investice najdete investiční aktuality nejen o nových emisích na trhu START.


Jan Tománek, Fio banka, a.s.

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde