Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > FIXED.zone vstupuje na pražskou burzu, ČNB schválila prospekt pro IPO

FIXED.zone vstupuje na pražskou burzu, ČNB schválila prospekt pro IPO

15.10.2021 15:04, BAAFIXZO

Český prodejce příslušenství pro mobilní zařízení FIXED.zone obdržel souhlas České národní banky (ČNB) k veřejné nabídce akcií. Úpis proběhne od 19. října do 2. listopadu, akcie FIXED.zone budou dále obchodovány na trhu START pražské burzy.

 

Společnost FIXED.zone dnes obržela souhlas ČNB k veřejné nabídce akcií na pražské burze. Úpis akcií společnosti proběhne v termínu od 19. října do 2. listopadu 2021. Investorům bude v rámci úpisu nabídnuto 222 tis. akcií, které představují 9,99% podíl na hlasovacích právech společnosti. Společností indikované pásmo pro cenu upisovaných akcií je 180 až 222 Kč za akcii. Následně se s akciemi FIXED.zone bude obchodovat na trhu START pražské burzy.

Prostřednictvím IPO chce společnost získat nový kapitál v objemu 40 až 50 mil. korun, z čehož 20 mil. korun připadne na zvýšení skladových zásob v souvislosti s expanzí na zahraniční trhy. Firma plánuje uvést vlastní internetový obchod a podpořit export na evropské trhy přes dlouhodobé distributory. 10 mil. korun by mělo být investováno do nového informačního systému a dalších kroků potřebných k zefektivnění prodejních procesů. Dále hodlá společnost investovat do vývoje a designu nových produktů, včetně vývoje vlastního ekosystému produktů nazvaných „FIXED Smart“ a na marketingové aktivity pro podporu růstu.

Plánované využití výnosů z IPO, zdroj: prezentace FIXED.zone

Plánované využití výnosů z IPO, zdroj: prezentace FIXED.zone

„Na trh START míří devátý emitent, který reprezentuje velmi zajímavý a dynamicky rostoucí segment. Pevně doufám, že se společnosti podaří se svým příběhem a vizí oslovit investory a prostředky získané na trhu START pomohou v zamýšlené zahraniční expanzi. Firem, které vyvíjejí technologie a dokáží je samy i úspěšně vyrobit a prodat, je v Evropě, oproti například USA, velký nedostatek. Jsem rád, že takovou firmu snad brzy uvítáme i na našem trhu START, říká Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha.

O společnosti FIXED a jejím záměru vstoupit na pražskou burzu jsme již dříve psali zde. FIXED také zveřejnila analytickou zprávuprospektprezentaci pro investory.

Podrobné informace o úpisu prostřednictvím Fio banky a představení společnosti přineseme v nejbližších dnech.

Zdroj: FIXED.zone


Matěj Švanda
Fio banka, a.s.
Prohlášení

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde