Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Výrobce mobilního příslušenství značky FIXED plánuje letos vstoupit na pražskou burzu

Výrobce mobilního příslušenství značky FIXED plánuje letos vstoupit na pražskou burzu

10.6.2021 15:45

Společnost RECALL, která vyrábí příslušenství k mobilním zařízením značky FIXED, se v letošním roce chystá vstoupit na trh START pražské burzy. Na rozvoj nových produktů a další expanzi chce vybrat 45 milionů Kč.

Zdroj: FIXED

Zdroj: FIXED

O společnosti

Společnost RECALL je ryze českou společností. Která byla založena roku 2001. V roce 2014 uskutečnila akvizici závodu na výrobu pouzder v Prostějově a následně založila značku FIXED. Prodeje produktů FIXED tvoří dnes tři čtvrtiny obratu společnosti. Mezi svými ambicemi uvádí stát se evropským lídrem v oblasti všeho, co patří k mobilním telefonům, tabletům a nositelné elektronice.

Držák do auta, zdroj: FIXED

Držák do auta, zdroj: FIXED

Společnost je vlastněna českými fyzickými osobami, zakladateli. Sídlí v Českých Budějovicích a zaměstnává 80 lidí. Uvádí, že dlouhodobě dosahuje pozitivního EBITDA, přičemž i investuje do vývoje a testování nových produktů. Za prvních 5 měsíců dokázala meziročně navýšit tržby o vice než 30 % na 100 mil. Kč.

CEO společnosti Jan Moravec říká: “Náš růst, který dlouhodobě dosahuje cca 10-20 % p.a., jsme dosud financovali bankovními zdroji a reinvesticí zisků. Za 20 let jsme vybudovali silnou značku i komunitu zákazníků a dlouhodobých partnerů. Těm všem i novým investorům na trhu START chceme nabídnout účast na našem růstovém příběhu a požádat je o podporu v naší snaze stát se evropský lídrem v oblasti mobilního příslušenství.”

IPO

“Prostřednictvím trhu START chceme získat jistotu do dalšího rozvoje a volné prostředky k posílení provozního cash flow a skladů. V kombinaci s bankovní finanční pákou výrazně zvýšit jistoty včasných dodávek a rozvoje sortimentu. Obrovskou příležitost vidíme v otevírání dalších prodejních kanálů za hranicemi ČR. Konkrétně “marketplaces“ tedy internetová tržiště, na kterých se chceme prosazovat doslova po celém světě. Dále pak vlastní online D2C kanál, který budeme cílit na sousední země. Dalším kanálem, na kterém usilovně pracujeme, je export přes distributory. V minulých letech jsme investovali do přípravy vývoje a prototypování nových vlastních produktů, které by měly převzít roli vlajkové lodě sortimentu FIXED. Věříme, že dotažením a marketingovou podporou těchto produktů se nám podaří ještě výrazněji vymezit proti konkurentům bez vlastního vývoje a získat tak ještě lepší tržní pozici,” uvedl k IPO hlavní akcionář a zakladatel Daniel Havner.

„Jsem rád, že se na vstup na trh START připravuje další zajímavá emise, která případně rozšíří portfolio oborů, které jsou zde zastoupeny. Držím společnosti palce a doufám, že se jí podaří investory úspěšně oslovit,“ říká Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha.

 

Celá zpráva k nahlédnutí zde.

 

Zdroj: FIXED


Michal Fric
Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde