Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Přehled oznámených IPO za minulý týden: Mitesco, Applied Blockchain, Sidus Space, ProFrac

Přehled oznámených IPO za minulý týden: Mitesco, Applied Blockchain, Sidus Space, ProFrac

29.11.2021 16:10, AERC*

V minulém týdnu oznámilo zájem o zalistování na americkou burzu celkem 24 společností, z nichž tři čtvrtiny tvořily společnosti vytvořené za účelem akvizice (SPAC). Během značné korekce na světových trzích jsme minulý týden mohli sledovat také pozoruhodný debut environmentální společnosti AeroClean Technology.

Přehled oznámených IPO za minulý týden na americkém trhu
SpolečnostBurza: ticker
Mitesco Inc.
NASDAQ: MITI
KLDiscovery Inc.
--
Nuvo Group Ltd.
NYSE: NUVO
Sidus Space Inc.
NASDAQ: SIDU
Applied Blockchain Inc.
NASDAQ: APLD
ProFrac Corp.
NASDAQ: PFHC

 

Mitesco Inc. je vývojář technologií a provozovatel služeb osobní péče v rezidenčních centrech po celých Spojených státech v oblasti zdravotní péče a wellness. V rámci svého přístupu k péči hodlá společnost rozšiřovat vzájemné vztahy se společností Lennar a dalšími developery. Prospekt společnosti naleznete na odkazu zde.

Společnost se v současnosti obchoduje na mimoburzovním trhu OTCQB s tickerem MITI, podala však žádost o uvedení na burzu NASDAQ s totožným tickerem. Páteční uzavírací cena akcií na OTCQB trhu činila 0,21 USD.

KLDiscovery Inc. je technologická firma poskytující informační systém korporacím, advokátním kancelářím a pojišťovnám za účelem řešení právních, regulačních a datových záležitostí po celém světě s využitím vlastního softwaru Nebula. Prospekt společnosti naleznete na odkazu zde.

Akcie se obchodují na mimoburzovním trhu OTC Pink Open Market s tickerem KLDI. Společnost ve svém prospektu neuvedla burzu ani ticker, pod kterým by vstoupila na regulovaný trh. Páteční uzavírací cena akcií na OTC trhu činila 6 USD.

Nuvo Group Ltd. je datově orientovaná společnost zaměřená na poskytování vzdálené zdravotní péče o těhotné. Obchodní model společnosti je založen na provozu hybridní hardwarové a softwarové platformy, která poskytuje vzdálený přístup k lékařským datům všem účastníkům podnikového ekosystému, čímž zlepšuje péči a zdravotní stav maminek a dětí. Prospekt společnosti naleznete na odkazu zde.

Sidus Space Inc. je společnost zaměřená na návrh, výrobu a vypouštění komerčních družic a sběr dat s vizí provádět vesmírné operace s použitím nových technologií, jejichž výsledky bude prodávat zákazníkům po celém světě. Cílem společnosti je vybudovat komplexní platformu pro globální vesmírný ekosystém, který rozšíří přístup ke komerčním, vládním a akademickým inovacím. Prospekt společnosti naleznete na odkazu zde.

Applied Blockchain Inc. se řadí mezi kryptoměnové těžaře a vývojáře služeb pro ostatní těžaře. Společnost se sama staví do pozice s aktivní rolí při zvyšování akceptace kryptoměn jako měny a zajištění uchovatele hodnoty. Mimo uvedené činnosti poskytuje společnost také služby finanční analýzy a správu aktiv kryptoměn, které dokážou nejen sobě, ale také jiným firmám vypočítat výnos z těžby a podle potřeby přizpůsobit těžební výkon. Prospekt společnosti naleznete na odkazu zde.

Společnost se dosud obchoduje na mimoburzovním trhu OTC Pink s tickerem APLD, dle emisního prospektu zažádala o vstup na burzu NASDAQ se zachováním obchodního symbolu. Páteční uzavírací cena akcií na OTC trhu činila 3,58 USD.

ProFrac Corp. je vertikálně integrovaná společnost se zaměřením na růst a inovace v oblasti energetických služeb, která mimo doplňkové produkty a služby poskytuje hydraulické štěpení předním těžebním společnostem orientujícím se na nekonvenční zdroje v Severní Americe. Při své činnosti společnost používá technologie zvyšující efektivitu při současném snížení emise škodlivých látek, díky čemuž dokáže vyhovit potřebám rostoucí poptávky při vyhovění podmínek udržitelnosti přírodních zdrojů. Prospekt společnosti naleznete na odkazu zde.

Uvedené emise na veřejný trh

Seznam vybraných emisí za minulý týden
SpolečnostTržní kapitalizace po IPOCena akcie (změna od úpisu)
AeroClean Technologies (AERC)
139 mil. USD

81 USD (+710 %)

 

V minulém týdnu vstoupila na burzu AeroClean Technologies (NASDAQ: AERC), která jako první společnost zaměřená na čistotu ovzduší za poslední léta debutovala na americkém trhu. Navzdory ocenění na 10 dolarech, tedy při spodní úrovni vymezeného rozmezí 10-12 USD, akcie v úvodu svého působení na americké burze zakotvily při ceně 80 USD, v blízkosti které se dosud drží.

Více o zajímavých emisích naleznete v sekci IPO a ostatní zde.

Zdroje: Bloomberg, Reinassance Capital, Mitesco, KLDiscovery, Nuvo Group, Sidus Space, Applied Blockchain, ProFrac Corp.


Martin Singer
Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5341925,89581
USD22,6018123,85619
GBP28,6986330,29137
CHF25,3967526,80625
PLN5,679205,99440

Kompletní informace zde