Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Karo Invest svolává valnou hromadu, STARTEEPO usiluje o křeslo v dozorčí radě a další úpis akcií

Karo Invest svolává valnou hromadu, STARTEEPO usiluje o křeslo v dozorčí radě a další úpis akcií

15.6.2021 11:05, BAAKARIN

Zpracovatel kůží Karo Invest zve na valnou hromadu konanou 16. července 2021, na které se bude rozhodovat o navýšení základního kapitálu dvoukolovým úpisem nových akcií. Společnost také poprvé předkládá konsolidovanou účetní závěrku. Do dozorčí rady společnost narvrhuje zástupce investičního fondu STARTEEPO.

Společnost Karo invest svolává řádnou valnou hromadu, která se bude konat 16. července od 9:30 hodin v sídle notářské kanceláře Mgr. Jany Rybářové, notářky v Praze, na adrese Praha 1, Klimentská 1. Pozvánku zveřejnila 11. června 2021.

Rozhodný den pro účast na valné hromadě je středa 9. července. Všichni akcionáři vedeni na seznamu k rozhodnému dni mají právo se valné hromady zúčastnit a vykonávat na ní práva akcionáře.

Úpis nových akcií

Valná hromada společnosti bude mimo jiné rozhodovat o navýšení základního kapitálu o nejvýše 601.022 Kč upsáním 601 022 kusů nových akcií. Emisní kurz každé nové akcie bude 64 Kč za kus. Úpis nových akcií bude probíhat dvoukolově. V prvním kole budou mít možnost upisovat stávající akcionáři, kteří mají přednostní právo dle jejich podílu na základním kapitálu společnosti. Na každý jeden kus stávající akcie je možné upsat jeden kus nové akcie.

Akcie, které nebudou upsány s využitím přednostního práva v prvním kole, budou upisovány v druhém kole. Nové akcie upisované ve druhém kole bez využití přednostního práva budou upsány předem určeným zájemcem, kterým je investiční fond STARTEEPO Invest. Důvodem zvýšení základního kapitálu je získání prostředků pro rozvoj dceřiných společností KARO – Leather Company s.r.o. KARO Production s.r.o., v souladu s dlouhodobým rozvojovým plánem skupiny, uvádí společnost.

Karo poprvé předkládá konsolidovanou závěrku

Valná hromada dále bude schvalovat konsolidovanou výroční zprávu a konsolidovanou účetní závěrku skupiny KARO za rok 2020. I přes to, že společnost není povinna konsolidovanou výroční zprávu a konsolidovanou účetní závěrku vyhotovit, rozhodla se tak z důvodu zvýšení informovanosti akcionářů s ohledem na účast na trhu START pražské burzy.

Rozšíření dozorčí rady o zástupce Starteepo

Společnost také navrhuje rozšíření dozorčí rady o Františka Bostla ze skupiny Starteepo.

 

Akcie společnosti Karo Invest se obchodují na BCPP i RM-SYSTÉMu pod tickerem BAAKARIN. Na pražské burze včera uzavřely na 84 Kč, na RM-SYSTÉMu na ceně 82 Kč za akcii.

 

Zdroj: Karo Invest


Michal Fric
Fio banka, a.s.
Prohlášení

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5341925,89581
USD22,5307823,78122
GBP28,6820930,27391
CHF25,4458926,85811
PLN5,674345,98926

Kompletní informace zde