Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Kofola akvizicí F.H. Prager vstoupí na trh s řemeslnými cidery a přírodními limonádami (+komentář)

Kofola akvizicí F.H. Prager vstoupí na trh s řemeslnými cidery a přírodními limonádami (+komentář)

7.1.2020 14:54, BABKOFOL

Kofola v prohlášení vyzdvihuje obzvláště rozšíření svého dosavadního nápojářského portfolia a získání know-how výrobního procesu fermentace.

Dnes oznámila Kofola, že se dohodla se společnosti F. H. Prager s.r.o. na její koupi. Bližší detaily transakce však společnosti nesdělily.

Akvírovaná společnost, jejíž roční tržby dosahují okolo 10 mil. Kč, se zabývá výrobou řemeslných ciderů a přírodních limonád. Kofola v prohlášení vyzdvihuje obzvláště rozšíření svého dosavadního nápojářského portfolia a získání know-how výrobního procesu fermentace.

„Je to malá transakce i v rámci těch menších z nedávné doby jakými byly např. akvizice výrobce šťáv Premium Rosa, bylinných čajů Leros či prodejce kávy Espresso, když každá z těchto třech firem generuje roční tržby kolem 100 mil. Kč. Touto akvizicí však Kofola nadále rozšiřuje svůj segment čerstvých produktů (Fresh & Herbs), jenž je postupně budován a rozšiřován od roku 2012, kdy byla koupena firma UGO (fresh bary a salaterie). Segment Fresh & Herbs by měl dle našich odhadů za rok 2019 vykázat tržby již kolem 650 mil. Kč (10% podíl na celkových tržbách Kofoly, postupně roste z jednotek procent). S odezníváním rozvojových nákladů na začlenění Lerosu do skupiny Kofola a zlepšováním profitability UGO barů a salaterií pak očekáváme od letošního roku i výraznější příspěvek tohoto segmentu do provozního zisku EBITDA, jenž by mohl postupně dosahovat nižších desítek milionů korun ročně. Dnes oznámená akvizice podle našeho názoru dobře zapadá do již zavedeného konceptu čerstvých produktů, navíc tímto Kofola rozšíří svoje produktové portfolio v rentabilním segmentu HoReCa (hospody, restaurace, hotely),“ doplnil analytik Fio banky Jan Raška.

 

Zdroj: Kofola


Miloslav Blín
Fio banka, a.s.
Prohlášení

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,4826225,84138
USD22,8985824,16942
GBP28,5886830,17532
CHF25,0722626,46374
PLN5,663545,97786

Kompletní informace zde