Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Deutsche Bank se chystá přijmout nové zaměstnance

Deutsche Bank se chystá přijmout nové zaměstnance

27.8.2019 17:19, DBK

Jediná mimoevropská část Deutsche Bank se chystá přijmout nové zaměstnance i navzdory rozsáhlé restrukturalizaci a chystanému snížení nákladu až o čtvrtinu.

Jediná mimoevropská část Deutsche Bank (India) se chystá najímat nové zaměstnance i navzdory snižování nákladů a restrukturalizaci uvnitř banky.

Po tom, co banka již dříve v tomto roce obdržela finanční injekci ve výši 470 milionů euro, Deutsche Bank India plánuje zaměstnat přibližně 140 nových lidí a oživit tak maloobchodní bankovnictví a divizi správy majetku.

„Indická franšíza byla pověřena expandovat vzhledem k tomu, že Indie je růstový trh a každý od něj má vysoká očekávání,“ uvedla Amit Bhatia, ředitelka privátní a komerční klientely. „Plány počítají s agresivním růstem a my jsme si jistí, že potřebný kapitál k provedení nových plánů pro společnost nepředstavuje problém,“ dodala Bhatia v nedávném rozhovoru.

Ambice v Indii reflektují širší zaměření Deutsche Bank na retail bankovnictví a správu majetku v rámci restrukturalizace pod generálním ředitelem Christianem Sewingem, která mimo jiné zahrnuje snížení počtu pracovních míst o 18 000 a snížení nákladů asi o čtvrtinu. Část největších škrtů dopadá na investiční bankovnictví a obchodní divizi.

Indie byla nejvíce profitabilní zemí zemí na Asijském trhu v roce 2018; zdroj: Bloomberg

Deutsche Bank v Indii dostala povolení k přijmutí 120 nových zaměstnanců do retail bankovnictví a dalších 19 manažerů do divize správy majetku. Nicméně mluvčí banky uvedl, že i přes chystané nabírání zaměstnanců není ani Indie vůči snižování nákladů imunní. V tomto roce Deutsche Bank propustila více než 20 lidí ze své indické části v rámci svého ústupu z obchodování s akciemi a tradingu.

Deutsche Bank se v Indii soustřeďuje zejména na hypotéky a úvěrování malých podniků. Zisk před zdaněním v Indii v loňském roce vzrostl o 19 % na 363 milionů euro. Při současné úrokové marži ve výši 3 procentních bodů banka vidí příležitost v navýšení zisku díky většímu oživení půjček, uvedla Bhatia.

Nové plány také značí konec období nejistoty, kdy Deutsche Bank zvažovala prodej divize správy majetku a maloobchodních operací bance Induslnd Bank Ltd. Banka plány na prodej opustila v roce 2018 po tom, co nabídnutá cena nebyla dostatečně vysoká.

 

Zdroj: Bloomberg


Tomáš Novák, Fio banka, a.s.

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5940325,95897
USD22,9851724,26083
GBP28,6052230,19278
CHF25,2542126,65579
PLN5,704556,02115

Kompletní informace zde