Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > CED GROUP prodává svůj podíl ve společnosti Kofola (+komentář analytika)

CED GROUP prodává svůj podíl ve společnosti Kofola (+komentář analytika)

19.9.2018 20:05, BABKOFOL

Kofola dnes na svém webu oznámila, že CED GROUP prodává svůj podíl ve firmě.

Zdroj: Kofola

Představenstvo nápojářské společnosti Kofola dnes na webových stránkách firmy oznámilo, že obdrželo oznámení od svého akcionáře CED GROUP o tom, že CED schválil zahájení prodeje všech akcií společnosti ve vlastnictví CED, a to metodou zrychleného úpisu akcií a jako tzv. blokový obchod.

Transakce tak zahrnuje prodej až 2 768 445 akcií (12,42 % základního kapitálu společnosti). Upisovací knihy zrychleného úpisu akcií se otevírají s okamžitým účinkem a předpokládá se, že budou uzavřeny  dne 20. září 2018 (v závislosti na potenciálním zrychlení). Informace o stanovení ceny a přidělení akcií by měly být oznámeny okamžitě po uzavření upisovacích knih. CED si vyhrazuje právo kdykoli změnit podmínky nebo načasování zrychleného úpisu akcií .

Kompletní zpráva o oznámení je na webu společnosti.

„Exit polského investora CED Group z akcionářské struktury Kofoly se chýlí zcela ke konci. Letos v červnu CED prodal v rámci zrychleného úpisu první balík akcií, konkrétně 8,5 % za cenu 270 Kč na akcii a snížil tak svůj podíl z předchozích 20,9 %. Od té doby se čekalo, kdy dojde k realizaci prodeje zbylých 12,4 % akcií. Tato situace právě nastává a zítra (možná ještě i dnes ve večerních hodinách) by měly být známy konkrétní výsledky, tedy cena a konečný objem. Akcie Kofoly dnes uzavřely na úrovni 268 Kč. Prodej může podle našeho názoru proběhnout s určitým diskontem vůči dnešní zavírací ceně, akcie Kofoly se tak mohou v úvodu zítřejšího obchodování nacházet pod negativním tlakem,“ říká analytik Fio banky Jan Raška.

„Z celkového pohledu však úplný exit polského investora vnímáme jako podpůrný faktor pro budoucí vývoj akcií Kofoly, když zmizí hrozba prodeje většího balíku akcií, což v posledních týdnech a měsících dostávalo cenu pod nepříznivý tlak. Po úplném exitu by tak do dalšího vývoje ceny akcie měl promlouvat výhradně fundament. A ten je aktuálně podle našeho názoru příznivý. Výsledky hospodaření Kofoly za 2Q 2018 byly totiž velmi slušné, náhled na letní sezónu ze strany managementu dle našeho názoru vyzněl spíše pozitivně, to vše by mohlo indikovat navýšení letošního výhledu EBITDA zisku z aktuální úrovně 1 mld. Kč. Navíc pozitivní impuls v podobě nižších cen cukru by dle vývoje kontraktů této komodity na burzách mohl pokračovat i v příštím roce. I nadále tak náš fundamentální pohled na akcie Kofoly zůstává příznivý a potvrzujeme nákupní doporučení,“ doplnil Raška.

 

Zdroj: Kofola


František Mašek
Fio banka, a.s.
Prohlášení

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5341925,89581
USD22,5307823,78122
GBP28,6820930,27391
CHF25,4458926,85811
PLN5,674345,98926

Kompletní informace zde