Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio banka se zapojuje do systému PayMyway pro rychlé a bezpečné platby na internetu

3.2.2011 14:18

Fio banka nově nabízí svým klientům možnost platit na internetu komfortně, rychle, bezpečně a zdarma díky systému PayMyway, který propojením internetbankingu klienta s e-shopy umožní expedici zboží po zaplacení bez nutnosti čekat na doručení platby.

Platba za nákup systémem PayMyway probíhá pomocí předvyplněného platebního příkazu, který klient potvrdí ve svém internetovém bankovnictví. Systém PayMyway funguje na principu garance klientem potvrzené platby ze strany banky, čímž e-shop získává jistotu, že peníze obdrží, a může tedy zboží či službu okamžitě poskytnout.

Obdobné systémy, které propojují e-shopy s bankami prostřednictvím jednoho technického rozhraní, fungují velmi úspěšně v řadě západoevropských zemí, zejména v Nizozemí, Rakousku a Německu. Záměrem provozovatele je neustále zvyšovat počet subjektů zapojených do systému tak, aby se tato platební metoda stala co nejuniverzálnější.

„PayMyway chápeme jako rozšíření služeb, zejména pak jako alternativu k platbám kartou přes internet. Díky propojení internetového bankovnictví s e-shopem mohou naši klienti zcela bezpečně uhradit cenu zboží a zároveň si zajistit jeho rychlé dodání," komentuje spuštění nové služby Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.

Více o službě se dozvíte zde.

GBP29,1987530,81925