Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio banka zahajuje obchodování s akciemi MONETA Money Bank

Fio banka zahajuje obchodování s akciemi MONETA Money Bank

6.5.2016 10:21

Fio banka nově svým klientům nabízí možnost obchodovat s akciemi společnosti MONETA Money Bank, a.s. na české burze RM-SYSTÉM.

MONETA Money Bank, dřívější GE Money Bank, je šestou největší bankou podle objemu spravovaných aktiv, přičemž téměř veškeré své výnosy generuje z činností na území České republiky. Její akcie mohou nyní nakupovat či prodávat klienti Fio banky na české burze RM-SYSTÉM (ISIN CZ0008040318, ticker BAAGECBA). Obchodní pokyny lze podávat již od dnešního dne, tj. 6.5. 2016.

Společnost MONETA Money Bank bude možné na české burze obchodovat rovněž v poplatkově zvýhodněném režimu EasyClick, výše lotu byla stanovena na 250 kusů. Seznam emisí obchodovaných v tomto režimu i velikost lotu, která je stanovena organizátorem trhu, je k dispozici na webu RM-SYSTÉMu.

„Jakožto největšího online brokera v České republice nás těší, že můžeme našim klientům nabídnout další titul, se kterým mohou obchodovat jak na české burze RM-SYSTÉM, tak i na Pražské burze. Věříme, že po úpisu akcií Pivovarů Lobkowicz a Kofoly se jedná o další domácí titul, který by mohl vzhledem k velikosti společnosti výrazněji rozhýbat tuzemské burzovní vody,“ komentuje zahájení obchodování Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.

GBP28,2018029,55920