Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio banka zlevňuje platby v EUR

Fio banka zlevňuje platby v EUR

31.7.2014 14:50

Fio banka umožňuje svým klientům posílat a přijímat platby v eurech ještě výhodněji. Přijatá i odeslaná europlatba stojí od začátku srpna 20 Kč.

Občané, podnikatelé i firmy mohou u Fio banky nově využívat levnější platby v EUR v rámci zemí eurozóny, než tomu bylo doposud. Standardní příchozí europlatba od 1. srpna 2014 zlevňuje z 25 na 20 korun, standardní odchozí europlatba dokonce z 50 na 20 korun.

Snížení cen se týká i eurových plateb mimo eurozónu. Odchozí platba s dispozicí SHA, kdy poplatky platí každá strana své bance, nebo BEN, kdy jdou všechny poplatky na vrub příjemce, je nyní levnější o 50 korun a stojí 200 Kč. Odchozí platba s dispozicí OUR, při níž všechny poplatky platí odesílatel, nyní stojí 0,50 % z objemu převodu, min. 200 Kč, max. 1250 Kč. Všechny příchozí platby v měně EUR pak Fio banka snižuje na 20 Kč.

Zcela bez poplatků pak zůstávají standardní příchozí i odchozí platby v EUR mezi Českou republikou a Slovenskem. Stejně tak vedení účtů v korunách, eurech a dalších 13 cizích měnách.

„Zlevněním plateb v EUR vycházíme vstříc všem, kteří často využívají eurový platební styk. Po zavedení SEPA plateb letos na jaře se jedná o další zvýhodnění služeb Fio banky. Věříme, že tento krok naši klienti ocení," říká k tomu Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.

Podívejte se na více informací o europlatbách.

CHF22,1308023,21921
PLN5,832576,11943