Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Na minimální sazby Fio hypoték od 1,92 % p.a. dosáhne nyní více lidí

Na minimální sazby Fio hypoték od 1,92 % p.a. dosáhne nyní více lidí

20.6.2014 10:00

Fio banka opět snižuje sazby hypoték a zároveň upravuje výši slev tak, aby na minimální sazby dosáhl co největší počet zájemců. Díky novému způsobu výpočtu úrokových sazeb jim nyní může u nejběžnějších hypoték poskytnout garantované sazby.

Zájemci o Fio hypotéku do 70 % hodnoty nemovitosti mohou nyní dopředu počítat pro daný typ fixace s jednou ze dvou sazeb rozlišených dle celkové výše úvěru. U refinancování tak při pětileté fixaci získají buďto sazbu 2,59 % p.a. (u hypotéky od 2 mil. výše), nebo 2,79 % p.a. (do 2 mil. Kč), u variabilní sazby dokonce aktuálně (při současné výši PRIBOR) 1,92 % p.a. / 2,12 % p.a. Podobně to bude u koupě a ostatních účelů, viz přehledná tabulka níže. Stejný postup výpočtu sazby platí i pro další délky fixací.

Pozn.: Variabilní sazba je konstruována jako 1M PRIBOR + 1,65 %, může se tedy v čase měnit.

Jde o vylepšení produktu směrem ke klientům, standardní výhody zůstávají. Fio hypotéka je bez poplatků - poskytnutí a vedení je zdarma, stejně jako mimořádná splátka ve výši 20 % výše úvěru ročně. Pro toho, kdo má při splácení volné peníze k uložení, nabízí Fio banka Hypospořicí konto pro úsporu na úrocích.

„Cílem změn je zpřístupnění našich hypoték většímu počtu klientů a v neposlední řadě také celkové zjednodušení podmínek. Díky zmíněným úpravám dosáhne na minimální sazby i průměrný žadatel, navíc budou lidé dopředu i bez složité kalkulace vědět, s jakou sazbou mohou počítat, a to nejen u normálních, ale i amerických hypoték," říká k tomu Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.