Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Colt CZ koupil švýcarského výrobce munice swissAA Holding (+komentář analytika)

Colt CZ koupil švýcarského výrobce munice swissAA Holding (+komentář analytika)

29.6.2023 09:28, BAACZGCE

Česká zbrojařská společnost oznámila po uzavření trhu nabytí 100% podílu ve společnosti swissAA Holding AG, švýcarském výrobci munice.

Colt CZ oznámil akvizici swissAA Holding, který je švýcarským výrobcem munice a technologií pro ozbrojené složky specializující se na malorážové střelivo. Holding tvoří několik 100% vlastněných dceřiných společností se sídlem ve Švýcarsku a Maďarsku.

Akvizice byla financována z hotovostních zdrojů společnosti a rovněž z prostředků z nedávné emise dluhopisů. Hodnota transakce nebude zveřejněna.

Komentář generálního ředitele

Jsme nadšeni akvizicí společnosti swissAA Holding, která je referenčním výrobcem munice se sídlem ve Švýcarsku a partnerem švýcarských, belgických, německých a dalších zákazníků z řad ozbrojených složek. Tato akvizice je součástí naší dlouhodobé růstové strategie nejen v segmentu ručních palných zbraní, ale rovněž v souvisejících odvětvích, kdy munice je přirozeným doplňkem k našim hlavním výrobkům. Jsem si jistý, že špičkový výzkum a vývoj a výrobní schopnosti společnosti swissAA Holding přinesou nové příležitosti pro Colt CZ Group na trhu ozbrojených složek,“ uvedl Jan Drahota, CEO a předseda představenstva Colt CZ Group.

Komentář analytika

(doplnění včerejší zprávy vydané v 18:28h)

„Colt CZ průběžně naznačoval akviziční apetit a akviziční monitoring. To, že společnost bude chtít dále rozšiřovat svůj byznys naznačovala i letošní jarní emise sedmiletých dluhopisů v objemu 1929 mil. Kč. Včerejší oznámená akvizice tak potvrzuje předchozí indikace. Zatím nemáme bližší informace o akvírované společnosti, o její velikosti, o vývoji jejího hospodaření. Nicméně to, že se jedná o výrobce munice pro ozbrojené složky hodnotíme příznivě. Segment munice aktuálně vnímáme jako exponované a žádané odvětví. Válka na Ukrajině a obecně zvýšené geopolitické napětí vytváří značnou poptávku po munici. Segment se obecně potýká s nedostatkem výrobních kapacit, jejich navyšování dle našeho názoru může být podporováno i ze strany EU. Proto celkově vnímáme výrobu munice jako odvětví s růstovým potenciálem,“ doplnil analytik Fio banky Jan Raška


Colt CZ (BAACZGCE) na pražské burze aktuálně posilují o 0,55 % na 553 Kč. Na RM-SYSTÉMu přidávají 0,91 % na 553 Kč.

Zdroj: Colt CZ


Jakub Němec
Fio banka, a.s.
Prohlášení

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,4826225,84138
USD22,8985824,16942
GBP28,5886830,17532
CHF25,0722626,46374
PLN5,663545,97786

Kompletní informace zde