Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Pilulka vstupuje na maďarský trh, dle Kasy bude působit během pár týdnů i v Rakousku

Pilulka vstupuje na maďarský trh, dle Kasy bude působit během pár týdnů i v Rakousku

4.10.2022 18:32, BAAPILLE

Lékárenská společnost Pilulka, s jejímiž akciemi se obchoduje na trhu START pražské burzy vstoupila na maďarský trh. Další na řadě je Rakousko, popřípadě dle prosperity dále Německo, jak uvedl spolumajitel Kasa v dnešním START Day.

Česká společnost Pilulka nyní působí v Maďarsku pod označením pilulka.hu. Petr Kasa uvádí, že vstup na nový trh stojí skupinu vyšší desítky milionů korun, přičemž v Maďarsku a Rakousku je složité v tomto oboru podnikat kvůli rozsáhlým regulacím.

„V Maďarsku už jsme. Rakousko spustíme během několika týdnů,“ říká pro Seznam Zprávy spolumajitel skupiny Pilulka Martin Kasa.

„Využíváme infrastrukturu, kterou máme v Česku a na Slovensku, a jen některé činnosti děláme na tamním trhu,“ vysvětluje Kasa. Pro maďarský trh skupina využije sklady na Slovensku, pro ten rakouský naopak sklady v ČR.

„Shodou okolností to bude stejný název jako na stávajících trzích. Používáme opět Pilulka. Vždy když na trh jdeme, tak si zjišťujeme, jakým způsobem zákazníci vnímají naši značku. Jestli ji umí vyslovovat, napsat, jak na ně působí atd. Zatím nám vždycky vyšlo, že by to nebyl problém, abychom použili tento ‚brand‘. Ale třeba přijde země, kde to změníme a budeme se jmenovat jinak,“ dodává Kasa.

V Maďarsku i Rakousku bude Pililka začínat jen online. „Až když dosáhneme nějaké velikosti, začínáme se poohlížet po partnerovi s kamennými lékárnami,“ uvedl Kasa a doplňuje, že Pilulka chce na nových trzích nabídnout širší škálu služeb, jako například doručovací boxy či rozvoz auty.

Dnešní START Day

Petr Kasa v dnešním START Day uvedl, že letos převážnou většinu tržeb tvoří stálí zákazníci, na které se společnost primárně zaměřuje. „Letošní růst zákazníků odpovídá letům předchozím, s růstem celkového počtu zákazníků dynamika nových klesá,“ dodal Kasa.

K financování případné akvizice Kasa uvedl, že nepreferuje dluh, ale úpis nových akcií kvůli transparentnosti a flexibilitě.

Shrnutí prezentace na START Day je k dispozici zde. Samotná prezentace poté zde.

 

Akcie Pilulky (BAAPILLE) dnes na trhu START klesly o 0,65 % na 770 Kč. Pod stejným tickerem se obchodují také na RM-SYSTÉMu.

 

Zdroj: Seznam Zprávy

 


Marek Pokorný
Fio banka, a.s.
Prohlášení

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5341925,89581
USD22,5307823,78122
GBP28,6820930,27391
CHF25,4458926,85811
PLN5,674345,98926

Kompletní informace zde