Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Český výrobce bezpilotních letadel Primoco kritizuje ministerstvo obrany a obrací se na premiéra

Český výrobce bezpilotních letadel Primoco kritizuje ministerstvo obrany a obrací se na premiéra

15.8.2022 17:11, BAAPRIUA

Výrobce bezpilotních letadel Primoco z trhu START pražské burzy se obrací v otevřeném dopise na premiéra Fialu. Kritizuje výběr ministerstva obrany a žádá premiéra, aby dal pokyn k jednání se společností. Ministerstvo obrany reaguje, že jejich cílem není nikoho zvýhodňovat, ale pořídit nejlepší techniku.

Český výrobce bezpilotních letadel Primoco se v otevřeném dopise obrací na premiéra Fialu. V dopise kritizuje ministerstvo obrany, protože z pohledu společnosti při výběru dronů ignoruje české společnosti a chce koupit izraelské letouny Heron 1. Po premiérovi žádá, aby dal pokyn ministryni obrany k zahájení jednání s jejich společností, jelikož ta údajně několik měsíců ignoruje žádosti a nabídky společnosti k jednání.

„Vážený pane předsedo vlády, chtěli bychom Vás proto požádat o pokyn ministryni obrany, aby neprodleně zahájila jednání s naší společností jako subjektem se státní účastí, který je v ČR jako jediný nadán oprávněními pro provoz, vývoj a výrobu vojenské bezpilotní techniky ve věci rozsahu průmyslové spolupráce. Paní ministryně totiž není několik měsíců schopná ani odpovědět na naše žádosti a nabídky k jednání,“ píše v dopise ředitel společnosti Primoco Ladislav Semetkovský.

Natálie Forsterová z tiskového oddělení ministerstva obrany ČR reagovala následovně: „Cílem ministerstva obrany není někoho zvýhodňovat či naopak. Cílem je pořídit armádě takovou techniku, kterou sama považuje za nejlepší pro plnění svěřených úkolů.“

Akcie Primoco (BAAPRIUA) na trhu START dnes zůstaly beze změny na 300 Kč.

Zdroj: iDNES.cz, Armádní Noviny, Forum24

 


Libor Král
Fio banka, a.s.
Prohlášení

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5341925,89581
USD22,6018123,85619
GBP28,6986330,29137
CHF25,3967526,80625
PLN5,679205,99440

Kompletní informace zde