Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > SoFi Technologies získala regulační povolení stát se národní bankou

SoFi Technologies získala regulační povolení stát se národní bankou

19.1.2022 14:03, SOFI

Společnost SoFi Technologies, která pomáhá lidem dosáhnout finanční nezávislosti a realizovat jejich ambice, získala potřebná regulační povolení k tomu, aby se stala národní bankou. Podle generálního ředitele je tento milník skvělým indikátorem, jak zlepšovat své stávající služby.

SoFi Technologies, společnost zabývající se digitálním osobním financováním, dnes oznámila, že Úřad pro kontrolu měny a Federální rezervní systém schválily její žádosti, aby se stala bankovní holdingovou společností prostřednictvím navrhované akvizice společnosti Golden Pacific Bancorp a provozovala svou dceřinou banku jako SoFi Bank. Společnost SoFi očekává, že akvizice bude uzavřena v únoru, pokud budou splněny nebo prominuty zbývající obvyklé podmínky uzavření.

"Se statutem národní banky budeme nejen schopni poskytovat úvěry s ještě konkurenceschopnějšími úrokovými sazbami a poskytovat našim členům vysoce výnosné úroky z běžných a spořicích účtů, ale také zdokonalíme naše finanční produkty a služby, abychom zajistili, že budou efektivně uspokojovat potřeby našich členů, obchodních partnerů a komunit po celé zemi a zároveň budeme i nadále dodržovat vysokou laťku regulačních standardů a shody s předpisy. Tento důležitý krok nám umožní rozšířit naši širokou nabídku finančních produktů a služeb tak, abychom byli našim členům lépe k dispozici v důležitých finančních okamžicích jejich života i ve všech okamžicích mezi nimi. Jsem nesmírně hrdý na náš tým a těším se na příležitosti, které se nám naskýtají, abychom pomohli ještě více lidem dosáhnout finanční nezávislosti," řekl CEO společnosti Anthony Noto.

Akcie SoFi Technologies (SOFI) na NASDAQ v předburzovní fázi posilují o 17,50 % na 14,16 USD.

Zdroj: Yahoo Finance


Marek Pokorný
Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,4826225,84138
USD22,8985824,16942
GBP28,5886830,17532
CHF25,0722626,46374
PLN5,663545,97786

Kompletní informace zde