Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Souhrn dění před pátečním otevřením Wall Streetu

Souhrn dění před pátečním otevřením Wall Streetu

10.7.2020 15:13

Souhrn hlavních událostí před pátečním obchodováním v USA.

1. Nárůst počtu nakažených uvádí Wall Street do nejistoty

Futures na index S&P 500 a Dow Jones se pohybují kolem nuly. Futures zamířily do červených čísel ihned na začátku obchodování po dni, kdy byl ve Spojených státech zaznamenán rekordní denní přírůstek počtu nakažených ve výši 63 200. Investoři se obávají zpomalení návratu k „normálnímu“ stavu, či v některých případech opětovného uzavírání (jak je možné vidět v ohniscích). Naopak technologický Nasdaq včera uzavřel silnější o 0,5 % a opět tak nastavil nový rekord.

2. Odbory United Airlines dosáhly předběžné dohody

Aerolinky United Airlines a jejich odbory zastupující 13 tisíc pilotů dosáhly předběžné dohody ohledně dobrovolné dovolené a podmínek odchodu. United je poslední aerolinkou, která podobnou dohodu dojedná se svými zaměstnanci. Rozhodnutí přichází ve snaze pomoci firmě silně zasažené koronavirovou pandemii.

3. Otevření bran Disney parku

Akcie Disney jsou během páteční předobchodní fáze pod tlakem. Děje se tak před otevřením Disney parku v Orlandu během doby, kdy jsou na Floridě rekordní denní nárůsty počtu nakažených. Pandemie donutila společnost uzavřít své parky, odsunout premiéry filmů a znemožnila živé vysílání sportovních událostí na kanálu ESPN. Nová služba Disney+ pro investory představuje světlý bod. Jako poslední z Disney parků dostaly k otevření zelenou parky v Kalifornii.

4. Řada států zaznamenává rekordní denní přírůstky počtu nakažených

Počet nově nakažených ve Spojených státech (světlejší křivka představuje 3denní klouzavý průměr, tmavší křivka představuje 7denní klouzavý průměr); zdroj: worldometers.info

Kalifornia a Florida patří mezi 12 států, jež zaznamenaly rekordní týdenní průměr v počtu nově nakažených. Státy zápasící s rostoucím počtem nakažených by dle zdravotního poradce Bílého domu měly zvážit opětovné uzavření.

Hlava Světové zdravotnické organizace uvedla, že pandemie se ve světě zhoršuje, když jenom ve čtvrtek bylo celosvětově zaznamenáno 227 tisíc nových případů. V reakci na nárůst nových případů v pondělí uzavře své školy Hong Kong.

5. „Investoři mě nepotřebují,“ říká Biden

Domnělý demokratický kandidát na prezidenta Joe Biden kritizuje amerického prezidenta Donalda Trupma za přílišnou soustředěnost na akciový trh během koronavirové pandemie. „Trump byl záměrem téměř pouze na akciové trhy, na růst indexů. Ne na vás. Ne na vaše rodiny,“ uvedl Biden během své kampaně v Pensylvánii. „Přišel jsem sem ze Scrantonu (město v Pensylvánii). Ne z bohaté investorské rodiny. Oni mě nepotřebují.“ Bývalý vice prezident představil svůj plán na ekonomickou obnovu a zároveň uvedl, že chce ukončil „éru akcionářského kapitalismu.“

Zdroj: CNBC, worldometers.info


Tomáš Novák
Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5341925,89581
USD22,6018123,85619
GBP28,6986330,29137
CHF25,3967526,80625
PLN5,679205,99440

Kompletní informace zde