Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Google spustil stránky s veřejně dostupnými anonymizovanými daty o pohybu lidí v jednotl. státech

Google spustil stránky s veřejně dostupnými anonymizovanými daty o pohybu lidí v jednotl. státech

3.4.2020 14:52, GOOGL

Reporty popisují vývoj návštěvnosti a doby setrvání na různých místech a porovnány s normálním stavem před vyhlášením pandemie koronaviru. Google se tímto krokem snaží pomoci státním autoritám a veřejnosti dostat se k informacím o tom, jak jednotlivé komunity přistupují k doporučením a nařízením na zdržování se společenského kontaktu pro zpomalení přenosu koronaviru SARS-CoV-2.

Technologický gigant Google spustil nové webové stránky, na kterých zveřejňuje statistiky o pohybu lidí za jednotlivé státy. Společnost se tímto krokem snaží pomoci státním autoritám a veřejnosti k informovanosti o tom, jak jednotlivé regiony a města přistupují k doporučením a v některých zemích či lokalitách nařízeným opatřením na zdržování se společenského kontaktu pro zpomalení a znesnadnění přenosu koronavirové nákazy v komunitě.

Jedná se tak v podstatě o kompromis s požadavky některých států, aby jim společnosti s přístupem k údajům o poloze svých uživatelů poskytly informace o tom, zda někteří lidé neporušují nařízenou karanténu. Statistiky jsou dostupné pro 131 států, zcela anonymizované v agregované podobě a se 2‑3denním zpožděním kvůli zpracování informací a potřebám reportingu. Statistiky jsou vytvořeny i pro Českou republiku.

Reporty pak popisují vývoj návštěvnosti a doby setrvání na různých místech (maloobchod & rekreace, potraviny & lékárny, veřejně přístupné parky, zaměstnání aj.) a porovnány s normálním stavem, který je pro účely statistik brán jako mediánová hodnota pro daný den v týdnu za období od 3. ledna do 6. února 2020. V případě ČR je statistika rozdělena na agregovanou podobu za celý stát, jednotlivé kraje a Prahu.

 

Statistiky Google za vývoj návštěvnosti jednotlivých míst
v sobotu 29. března ve srovnání s normálem před propuknutím
koronavirové krize v ČR.
Zdroj: Google

 

 

Zdroj: Google, The Wall Street Journal


Miloslav Blín
Fio banka, a.s.
Prohlášení

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,4952725,85473
USD22,8898224,16018
GBP28,6786830,27032
CHF25,0849126,47709
PLN5,663205,97750

Kompletní informace zde