Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Čína je podle vicepremiéra připravena jednat s USA

Čína je podle vicepremiéra připravena jednat s USA

26.8.2019 10:38

Čína je ochotna řešit obchodní neshody s USA a staví se proti dalšímu vyostřování sporu, uvedl čínský vicepremiér Liou Che. Americký prezident Donald Trump přístup Číny uvítal a dodal, že jednání začne v brzké době.

Čína se podle posledních informací chystá znovu jednat s USA ohledně obchodních vztahů. Americký prezident Donald Trump uvedl, že Čína sama telefonicky kontaktovala Washington. „Začneme jednat velmi vážně,“ uvedl Trump. Čínského prezidenta Si Ťin-pching označil za velkého vůdce a uvítal jeho plán dosáhnout obchodní dohody.

Čínské ministerstvo zahraničí dnes nicméně upozornilo, že je připraveno učinit další kroky na ochranu čínských zájmů v případě zavedení nových amerických cel na čínské zboží.

Donald Trump v pátek přiložil do ohně, když oznámil dodatečné clo na čínské zboží, jehož roční dovoz do USA dosahuje přibližně 550 miliard dolarů a reagoval tak na odvetná čínská cla na dovoz z USA v roční hodnotě 75 miliard dolarů. Donald Trump mimo to na svém twitterovém účtu napsal, že americké podniky by měly hledat alternativy k podnikání v Číně, včetně přesunu výroby z Číny do USA.

Čínský vicepremiér dnes uvedl, že americké firmy jsou v Číně vítány a že s nimi bude dobře zacházeno. „Vítáme firmy z celého světa včetně Spojených států, aby investovaly a podnikaly v Číně, prohlásil. Dodal, že Čína bude nadále vytvářet dobré investiční prostředí a chránit práva v oblasti duševního vlastnictví.

Americký ministr financí Steven Mnuchi uvedl, že Trump by mohl firmám odchod z Číny nařídit. Mohl by tak podle ministra učinit v případě, že by vyhlásil stav nouze.

 

Zdroj: Bloomberg


Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5940325,95897
USD22,9851724,26083
GBP28,6052230,19278
CHF25,2542126,65579
PLN5,704556,02115

Kompletní informace zde