Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Spotify vydalo odlehčenou verzi

Spotify vydalo odlehčenou verzi

9.7.2019 13:23, SPOT

Cílem nové odlehčené verze je expanze na trhy mimo USA a Evropu.

Spotify vydalo novou „odlehčenou“ verzi aplikace pro zákazníky na rozvojových trzích, aby tak společnost mohla získat zákazníky i mimo USA a Evropu.

Nová verze, která zatím běží pouze na telefonech s operačním systémem android, míří na zákazníky, kteří jsou limitováni množství mobilních dat a pomalejší sítí, především v regionech jako je Asie a Blízkém východě, Africe a Latinské Americe. Aplikace byla uvedena na 36 trzích a bude fungovat jako standardní verze, tj. s reklamami bude pro zákazníky zdarma a premium verze bude stát stejnou částku jako aplikace v „plné“ výbavě.

Spotify Lite lze používat s bezplatným i prémiovým účtem a může být nainstalována vedle původní aplikace. Tu Spotify rušit nechce, je to pro ni výkladní skříň a může do ní integrovat funkce, které by se do Lite nevešly. A že jich není málo. Zapomeňte na plný offline režim (písničky se pouze stahují do cache), streamování v nejvyšší kvalitě s datovým tokem 320 kb/s nebo funkci Connect pro spojení s kompatibilními reproduktory nebo jinými přehrávači. Dokonce nelze ani vyhledávat a poslouchat jednotlivé písničky (ani s placenými účty), pouze alba/playlisty/rádia.

Společnost do nového směru dává mnoho nadějí a očekává, že se jí dostane tak potřebného růstu na trzích s velkým potenciálem. Firma také potřebuje uklidnit investory ohledně svých růstových vyhlídek, když se ji v poslední době nedaří dosahovat valných výsledků. Akcie Spotify od svého vrcholu v minulém roce poklesly o 26 %.

 

Zdroj: Bloomberg


Tomáš Novák
Fio banka, a.s.
Prohlášení

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5697025,93330
USD22,9686324,24337
GBP28,5779830,16402
CHF25,1656726,56233
PLN5,674975,98993

Kompletní informace zde