Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Trump hodlá do Rady guvernérů FED navrhnout bývalého prezidentského kandidáta za republikány H.Caina

Trump hodlá do Rady guvernérů FED navrhnout bývalého prezidentského kandidáta za republikány H.Caina

5.4.2019 14:38

Herman Cain i se Stephenem Moorem, kterého Donald Trump hodlá taktéž na post navrhnout, jsou terčem kritiky z akademické sféry i z bankovního prostředí.

Americký prezident Donald Trump včera prohlásil, že hodlá navrhnout jako člena Rady guvernéru Federálního rezervního systému, řídícího orgánu americké centrální banky, Hermana Caina. Ten v minulosti kandidoval za republikánskou stranu na prezidenta ve volbách v roce 2012. Kandidatury se však nakonec vzdal, když média začala řešit jeho údajné nevhodného chování vůči dvěma jeho bývalým ženským spolupracovnicím. Herman Cain se nakonec stal i podporovatelem současného představitele prezidentského úřadu. Donald Trump již v minulosti prohlásil, že hodlá na stejnou pozici navrhnout i jméno i ekonomického žurnalisty Stephena Moora.

Obě dvě jména vyřčená současným americkým prezidentem jsou však terčem kritiky nejen z akademických řad. Významný ekonom na poli moderní makroekonomie a monetární politiky Mark Gertler z New York University na vrub kandidátů například pronesl: „Člověka by těžko napadli dva horší kandidáti, než kterými jsou současně navrhovaní“. Profesor z New York University kritizuje především absenci potřebných znalostí, kvalifikace a zkušeností u dua Cain-Moore. Kritiku však nalezneme i v řadách komerčních bank, když o vhodnosti obou kandidátů veřejně zapochyboval i Jamie Dimon, CEO JPMorgan Chase.

 

Zdroj: MarketWatch

Miloslav Blín
Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5940325,95897
USD22,9851724,26083
GBP28,6052230,19278
CHF25,2542126,65579
PLN5,704556,02115

Kompletní informace zde