Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Developer UDI zahajuje prodej podílu na svých realitních projektech skrze IPO na trhu START (update)

Developer UDI zahajuje prodej podílu na svých realitních projektech skrze IPO na trhu START (update)

21.9.2018 14:51

Představení společnosti UDI CEE z české skupiny UDI Group, která se 2. října 2018 chystá se dvěma realitními projekty vstoupit na trh START Burzy cenných papírů Praha.

UDI CEE

Společnost UDI CEE a.s. je součástí české developerské skupiny UDI Group, celým jménem Urban Developers and Investors, s více než 25letou historií, během které realizovala přes 100 projektů a prodala více než 3000 bytů.

Představení skupiny UDI Group

UDI Group vznikla jako rodinná stavební společnost MERA v roce 1991. O pět let později ji Ladislav Menšík předal svému synu Radkovi a firma se začala orientovat na development. Od roku 2007 skupina působí pod současným jménem v oblasti komerčního developmentu. V roce 2017 započala zahraniční expanzi – založila dceřinou firmu v srbském Bělehradě a začala působit také ve Varšavě a Bratislavě.

Za své přednosti skupina UDI Group považuje historii vycházející ze stavební výroby, která jí přinesla znalost stavebních procesů, a schopnost realizovat kompletní developerský proces od projektu po prodej, díky které má kontakt s finálním zákazníkem.

Představení společnosti UDI CEE

Společnost UDI CEE patří do skupiny UDI Group a v současné době vlastní dva projekty společnosti – logistické centrum Ostředek u dálnice D1 (75% podíl) a rezidenční projekt KURIR v Bělehradu (100% podíl).

Během budoucích START days v dubnu a červnu 2019 skupina UDI Group plánuje do UDI CEE vložit další minimálně 4 projekty kombinující rezidenční a komerční výstavbu v tuzemsku i zahraničí.

Při říjnovém START day společnost předpokládá získat kapitál od nových investorů v objemu 250 až 300 mil. Kč. V případě úspěšného vstupu na burzu UDI Group očekává navýšení celkové hodnoty emise až na 1 mld. Kč při dalších kolech START days v příštím roce.

Společnost počítá s dvěma možnostmi vkladu projektů do UDI CEE. V prvním případě v podobě vkladu do základního kapitálu vůči novému kapitálu od investorů během následujících START days tak, aby se výrazně neměnil podíl stávajících investorů. Druhou variantou je prodej projektů mateřské skupiny UDI Group dceřiné společnosti UDI CEE.

Projekt Ostředek

Logistické centrum Ostředek leží na exitu 34 dálnice D1. Logistický park se bude rozkládat na celkovém území 127 287 m², z čehož cca 50 000 m² budou tvořit skladovací plochy včetně vestavěných kanceláří. Projekt Ostředek podle společnosti nabízí žádanou lokalitu se snadným napojením a viditelností z D1. Jedná se v současnosti o jediný logistický projekt na D1 s vydaným územním rozhodnutím.

Vizualizace projektu Ostředek

Vizualizace projektu Ostředek

V lednu 2018 byly zahájeny zemní práce a v roce 2019 se počítá se zahájením výstavby samotných logistických hal. K dokončení by mělo dojít v roce 2021.

Projekt KURIR

Projekt KURIR počítá s výstavbou polyfunkčního objektu v Bělehradě, hlavním městě Srbska, a to v žádané lokaci na pozemku, kde se v současnosti nachází zastaralé průmyslové objekty. Stavba bude rozdělena na residenční (17 418 m²) a komerční část (5 366 m²). Kompletní projekt by měl mít 323 bytových jednotek a 454 parkovacích míst.

Vizualizace projektu KURIR

Vizualizace projektu KURIR

V současnosti je podepsána kupní smlouva na pozemek, probíhá due diligence a připravuje se projektová dokumentace. Se zahájením stavebních prací se počítá v druhé polovině roku 2019. Finalizace projektu je plánována na rok 2021. Společnost předpokládá pokračující silnou poptávku po malometrážních bytech s očekávaným prodejem podstatné části bytů již během výstavby.

Výhled hospodaření UDI CEE

Společnost počítá se zahájením výstavby projektů v roce 2019. Prodej jednotek by měl být zahájen na konci roku 2021, respektive na začátku roku 2022. Očekávanou časovou strukturu nákladů a prodejů odráží následující výhled hospodaření.

Výhled hospodaření společnosti UDI CEE

Výhled hospodaření společnosti UDI CEE

Zhruba po 27 měsících výstavby hodlá společnost UDI CEE z daných projektů exitovat, investorům vyplatit zisky z projektů ve formě jednorázové dividendy v očekávané výši zhruba 23 %, a kapitál reinvestovat v dalších projektech.

Průměrný roční výnos poradce emitenta na základě kalkulované budoucí hodnoty těchto dvou projektů odhaduje na 9,4 %.

UDI Group předpokládá, že cílový výnos dalších vkládaných projektů by se měl pohybovat mezi 8 až 10 % ročně.

Struktura akcionářů

Stoprocentní vlastník skupiny UDI Group Radek Menšík drží ve společnosti UDI CEE skrze další entity 75% podíl, zbylých 25 % drží skrze další společnosti DEVROCK a.s. Zjednodušenou vlastnickou strukturu skupiny znázorňuje následující graf.

Vlastnická struktura UDI Group a UDI CEE

Vlastnická struktura UDI Group a UDI CEE

Využití prostředků a parametry IPO

Společnost UDI CEE si jde na trh START až pro 250 až 300 mil. Kč, za který nabízí 37% podíl ve společnosti. Noví investoři by tak přinesli 17 % potřebných finančních prostředků, 18 % již bylo proinvestováno a zbylých 65 % by bylo financováno dluhem.

Parametry úpisu akcií společnosti UDI CEE na trh START BCPP
Upisovací obdobíNabízený podílPočet nabízených akciíLotCenové rozpětí
18. 9.  - 2. 10. až 37 % až 587 tis. nových akcií 587 akcií 426 - 511 Kč

 

Pokyny pro úpis akcií lze zadávat osobně na kterékoliv pobočce Fio banky či telefonicky prostřednictvím Dealingu na telefonu 224 346 493 v době 9:00 - 17:30.

Upozorňujeme, že Fio banka přijímá pokyny na úpis akcií nově vstupující společnosti pouze do 1. 10. 2018 s prodloužením do 22 hodin. Následující den, tj. 2. 10., bude na základě vyhodnocení poptávky stanoven konečný objem emise a cena za akcii.

Osobní prezentace a Webinář se zástupci společnosti UDI Group pro klienty Fio banky

Pokud máte zájem se zúčastnit prezentace se zástupci společnosti UDI Group v prostorách Burzovního paláce v Praze dne 27.9. nebo ve formě online prezentace (streamu) či chcete získat bližší informace o chystané emisi, obraťte se na pracovníky Dealingu na telefonu 224 346 493 v době 9:00 až 17:30.

Trh START

START je nový trh pražské burzy pro malé a střední podniky, na který již dříve vstoupily společnosti Fillamentum a Prabos plus. Sledujte náš twitterový účet @Fio_investice, aby vám neuteklo představení dalších společností, které se na něj chystají vstoupit, a jiné aktuality. Více informací o STARTu naleznete v našem článku.

Další zdroje informací

Další informace naleznete v prospektu emise na stránkách společnosti pro investory, v představení jejího IPO poradce či ve videu na YouTube.

Zdroj: UDI CEE a. s.


Jan Tománek, Fio banka, a.s.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5341925,89581
USD22,6018123,85619
GBP28,6986330,29137
CHF25,3967526,80625
PLN5,679205,99440

Kompletní informace zde