Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio banka zažila úspěšné pololetí

Fio banka zažila úspěšné pololetí

26.8.2010 10:27

Fio banka zažila úspěšné pololetí

Fio banka, největší český on-line broker, ve druhém čtvrtletí roku 2010 potvrdila rostoucí trend objemu obchodů. Celkově za první polovinu roku realizovala objemy ve výši téměř 140 miliard korun a meziročně tak zaregistrovala růst o 42 %.

Ve druhém čtvrtletí roku 2010 činil objem obchodů s investičními nástroji realizovaný Fio bankou 73,4 miliard korun. V meziročním srovnání jde o zhruba 47% nárůst, oproti prvnímu čtvrtletí 2010 jsou objemy vyšší o 11 %. Samotné obchody s akciemi ve 2.Q 2010 tvořily cca 49 miliard korun. Počet nových klientů se za druhé čtvrtletí zvýšil o téměř 2.000 a banka tak má již přes 36.000 klientů.

Za první pololetí 2010 celkový objem obchodů Fio banky činil téměř 140 miliard korun, což je o 42 % procent více než za stejné období loňského roku.

"Ve druhém čtvrtletí prošly akciové indexy velmi volatilním vývojem. Kombinace několika negativních faktorů jako eskalace evropské dluhové krize nebo zpomalování hlavních ekonomik způsobila korekci sledovaných indexů za celé období v rozmezí -3 % (DAX) až -11 % (SPX). Pomoc mezinárodních institucí a velmi dobré výsledky hospodaření firem za sledované období pomohly situaci stabilizovat, čímž se vytvořily podmínky pro pozitivní vývoj akcií během letních měsíců. Aktivita byla na trzích patrná zejména během prvních dvou měsíců čtvrtletí a s příchodem prázdnin se utlumila,“ komentuje situaci na trhu obchodní ředitel Fio banky Jan Bláha.

EUR25,2042226,44378
GBP28,7119630,12404