Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio dnes podalo žádost o bankovní licenci

Fio dnes podalo žádost o bankovní licenci

26.6.2008 16:46

Fio dnes podalo žádost o bankovní licenci

Fio, burzovní společnost, a.s. dnes požádala ČNB o povolení působit jako banka. Pokud tato žádost u ČNB uspěje, stane Fio jedinou českou bankou s ryze českými vlastníky. Podle současných plánů je název připravované banky „Fio banka, a.s.“.

Ve skupině Fio působí několik regulovaných finančních institucí, které ve svém souhrnu vykonávají činnosti odpovídající bankovní licenci. Proto se Fio chce pokusit tyto činnosti zastřešit jedním subjektem. V případě úspěšného zvládnutí náročného licenčního řízení bude možné zjednodušit strukturu skupiny, lépe provázat související produkty a v neposlední řadě také zefektivnit plnění náročných regulatorních požadavků.

Fio, burzovní společnost má v současnosti asi 16.000 klientů. Další významný člen skupiny, Fio, družstevní záložna má více než 10.000 členů. Bankovní licence by i pro klienty znamenala jednodušší přístup ke službám obou firem.

„Přeměna v banku by neznamenala žádnou změnu v hlavní strategii poskytování kvalitních bankovních služeb s nulovými či nízkými poplatky. I v oblasti investičních služeb bychom navázali na úspěšnou činnost největšího on-line brokera v ČR, Fio, burzovní společnosti,“ uvedl k tomu Ján Franek, tiskový mluvčí Finanční skupiny Fio.