Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio členem Varšavské burzy cenných papírů

Fio členem Varšavské burzy cenných papírů

20.2.2008 15:56

Fio členem Varšavské burzy cenných papírů

Společnost Fio, o.c.p., součást Finanční skupiny Fio, se včera stala členem Varšavské burzy cenných papírů. Klienti Fio, o.c.p. i sesterské Fio, burzovní společnosti tak budou mít brzy on-line přístup na polský kapitálový trh. Samotné obchodování by mělo být zahájeno v období šesti měsíců.

Klienti největšího českého on-line brokera budou brzy moci obchodovat s cennými papíry on-line nejen v České republice, Německu a USA, ale i v Polsku. Fio, o.c.p. a Fio, burzovní společnost budou při přípravných procesech spolupracovat tak, aby výhod přístupu na polskou burzu mohli využít klienti ve všech zemích působnosti.

„Po získání členství nastupuje fáze realizace, kdy nejpozději do půl roku zpřístupníme našim klientům obchodování na varšavské burze v rámci aplikace e-Broker. Věříme, že přímý přístup na tuto nejvyspělejší burzu v regionu ocení mnoho investorů,“ říká Jan Sochor, ředitel a předseda představenstva Fio, burzovní společnosti.

Varšavská burza cenných papírů (Warsaw Stock Exchange) je největší burzou ve střední a východní Evropě. Oproti pražské burze se vyznačuje vysokým počtem IPO. Je zde obchodováno 352 společností s celkovou tržní hodnotou cca 274,4 mld. EUR.

CHF22,1919723,33003