Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio potvrzuje svou pozici největšího on-line brokera

Fio potvrzuje svou pozici největšího on-line brokera

29.11.2007 15:35

Fio potvrzuje svou pozici největšího on-line brokera

Praha (29.11.2007) Mimořádný nárůst zájmu o individuální obchodování s cennými papíry pokračuje. Ve třetím kvartálu letošního roku zaznamenala Fio, burzovní společnost, a.s. významný růst objemu zprostředkovaných obchodů i počtu klientů.
Fio, burzovní společnost získala ve třetím čtvrtletí 2007 přes 1200 nových klientů. Objem zprostředkovaných obchodů s cennými papíry dosáhl výše bezmála 50 mld. Kč. Oproti stejnému období minulého roku jde o nárůst o cca 26 %.
Co se týče alokace investovaných prostředků, lze pozorovat trend příklonu investorů i k jiným než domácím kapitálovým trhům. Vedle České republiky začínají lidé více obchodovat s cennými papíry nejen v USA a Německu, ale i Polsku či Maďarsku.
„Postupem času se bude stále větší část úspor alokovat do zahraničních trhů. Možnosti investic v ČR jsou silně omezeny a ČR už má hlavní růstový příběh akciového indexu za sebou. Fio se proto snaží klientům obchodování na zahraničních trzích co nejvíce zjednodušit a tak jim pomoci geograficky diverzifikovat portfolio. Nabízí plně elektronickou a rychlou platformu na obchodování s okamžitým přístupem na trh a možností využít zajištění měnového rizika,“ komentuje situaci Jan Bláha, ředitel divize Trhy.

USD21,9922023,07380
CHF22,1054223,19258