Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Nejlepší zahraniční investiční tip měl makléř Fio

Nejlepší zahraniční investiční tip měl makléř Fio

11.9.2007 09:59

Nejlepší zahraniční investiční tip měl makléř Fio

Investorský magazín na ČT24 uvedl tuto sobotu narozeninový díl, v němž vyhlašoval nejlepší realizovaná investiční doporučení do interaktivního portfolia. Nejlepším zahraničním doporučením bylo vyhodnoceno doporučení makléře Fio, burzovní společnosti Davida Brzka.

Tím byla Commerzbank, druhá největší bankovní instituce v Německu s dlouholetou tradicí zaměřená na správu majetku, podnikové a investiční bankovnictví a významný hráč na trhu financování nemovitostí. Commerzbank potenciálním investorům za dobu svého setrvání v portfoliu vydělala téměř 40 %.

David Brzek sází na Fortis – aktuální investiční doporučení

Po poklesech z posledních měsíců díky krizi na kreditních trzích se evropský finanční sektor dostává na zajímavé úrovně. Ze střednědobého pohledu bych aktuálně doporučil rozšířit portfolio o akcie belgické finanční skupiny Fortis. Jedná se o přední finanční instituci v Evropě, která se zaměřuje na bankovní služby a zároveň na pojišťovací činnost. Fortis působí celosvětově a je aktivní ve více než 50 státech..

Ziskovost společnosti se v posledních letech podstatně zvyšuje, za rok 2006 došlo k růstu zisku o 10 %. Čistý úrokový výnos v posledních 5 letech rostl v průměru o 5,4 %. Společnost vykazuje nadprůměrnou rentabilitu vlastního kapitálu (cca 22 %) a dividendový výnos (cca 5,6 %). Na součastných cenových úrovních je dle ukazatele P/E (7,8) akcie poměrně levná a obchoduje se s nižší hodnotou, než jaký je průměr evropského finančního sektoru (10)..

Fortis je společně s Royal Bank of Scotland a španělskou Banco Santander součástí konsorcia, které soupeří s britskou Barclays o koupi holandské finanční skupiny ABN Amro. Na současných úrovních kolem 26 EUR bych doporučoval začít vstupovat do pozic a postupně titul akumulovat. Cílovou cenu na základě dividendového diskontního modelu stanovuji na 32,90 EUR. Titul lze nakoupit na německém trhu pod tickerem FO4..

Upozorňujeme, že historický či předpokládaný výnos není zárukou budoucího vývoje..

Fio, burzovní společnost, a.s. Dozor nad Fio, burzovní společností, a.s. vykonává Česká národní banka..

https://www.fio.cz/zpravodajstvi_prohlaseni.itml


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6665226,03548
USD22,7156523,97635
GBP29,1987530,81925
CHF25,7475227,17648
PLN5,775826,09638

Kompletní informace zde