Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio banka spouští Apple Pay pro Visa karty

Fio banka spouští Apple Pay pro Visa karty

7.2.2023 11:35

Fio banka nově nabízí svým klientům placení mobilním telefonem i chytrými hodinkami prostřednictvím Apple Pay také s kartou Visa. Stejně jednoduše mohou také vybírat z bankomatů nebo platit v e-shopech.

Používání Apple Pay je rychlé, jednoduché a bezpečné. Do aplikace Wallet v iPhonu si stačí nahrát platební kartu od Fio banky, její přidání zabere opravdu jen chvilku a hned poté je možné mobilem platit. Aplikace pracuje s virtuálním otiskem karty, který je pro každé mobilní zařízení unikátní. Díky tomu se k obchodníkovi nedostanou reálné údaje o platební kartě klienta a tím je zajištěna bezpečnost. Placení pomocí Apple Pay navíc zabere opravdu jen pár sekund. Stačí pouze přiblížit telefon nebo chytré hodinky Apple a ověřit platbu otiskem prstu, PINem nebo pomocí Face ID. Bezpečnost a jednoduchost, to jsou dva hlavní pilíře, na kterých tato technologie stojí.

 „Placení mobilem nebo hodinkami si naši klienti velmi oblíbili a již nyní tyto technologie využívá více než 155 tisíc klientů. A nyní přichází řada také na tu množinu klientů, kteří mají iPhone a kartu Visa, se kterou mají neomezené výběry zdarma po celém světě. Ti tak nyní mohou nechat svou klasickou plastovou kartu doma a vyrazit do města třeba jen s mobilem v kapse, “ komentuje zpřístupnění Apple Pay pro Visa karty obchodní ředitel Jan Bláha.

Společnost Visa se zaměřuje na to, aby spotřebitelům nadále poskytovala nejjednodušší a nejbezpečnější způsob platby bez ohledu na to, jakou formu placení se rozhodnou použít. S Apple Pay a zabezpečením Visa Token Service mohou lidé platit svým mobilním telefonem nebo chytrými hodinkami stejně pohodlným způsobem, jako u bezkontaktní platební karty. Navíc díky další vrstvě zabezpečení digitálních plateb je zaručena jejich maximální bezpečnost,“ říká Petr Polák, Country Manager společnosti Visa.

Samotná aplikace i její používání je samozřejmě zdarma. Platit s Apple Pay je možné také na e-shopech nebo vybírat z bankomatů, které podporují bezkontaktní výběry. U Fio banky tuto funkci nabízí všechny bankomaty.

Pro více informací k Apple Pay navštivte https://www.apple.com/cz/apple-pay/



Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde