Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio banka pořádá investiční semináře

Fio banka pořádá investiční semináře

12.4.2022 13:35

Škola investování od české Fio banky se vrací a během měsíce nabídne 28 seminářů po celé republice. Účast i registrace je pro všechny zájemce zdarma.

Fio banka ve spolupráci s českou burzou RM-SYSTÉM připravila další semestr Školy investování. Tento projekt dlouhodobě vzdělává širokou veřejnost a přináší teoretické i praktické informace ohledně fungování kapitálových trhů, včetně interaktivních ukázek nákupu a prodeje cenných papírů. Škola investování se během jara představí v 13 městech, v termínech od 25. 4. do 7. 6. a přihlásit se může úplně každý. Stačí se pouze bezplatně registrovat na webových stránkách banky, vybrat si termín a konkrétní město.

„Jarní vlna seminářů se v tomto roce konečně zase vrací v hojnějším počtu a také v plném rozsahu témat. Z reakcí zájemců tušíme, že by i letošní ročník mohl být úspěšný a naplněný. Osobní setkání, možnost dotazů, diskuze a předání zkušeností je zkrátka nenahraditelná,“ uvádí zahájení Školy investování Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.

Celkem jsou pro zájemce připravena tři témata:

Základy investování na kapitálovém trhu se zaměřují na základní investiční pojmy a získání vhledu do světa cenných papírů a podílových fondů. Součástí jsou i praktické ukázky.

Seminář Obchodování na zahraničních burzách je určený pro všechny, kteří již mají určitě základní zkušenosti a chtěli by své portfolio rozšířit právě třeba i o tituly obchodované na zahraničních burzách. Dozví se informace o burzách samotných, poplatcích, pokynech, ale také třeba, kde čerpat relevantní informace.

Efektivní krátkodobé investování v praxi cílí na zkušenější investory, kterým představí efekt finanční páky, úvěru na obchodování s cennými papíry nebo obchodování s ETF.

Všechny semináře budou probíhat dle aktuálně platných vládních opatření, které jsou všichni přítomní povinní dodržovat.