Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio banka chystá vydání vlastních dluhopisů

Fio banka chystá vydání vlastních dluhopisů

21.10.2021 10:54

První emise, kterou Fio banka plánuje vydat do konce roku, bude minimálně v objemu 500 milionů Kč.

Historicky první emise dluhopisů Fio banky bude určena především retailovým investorům, i proto bude jednoduše dostupná přes klasické kanály banky. Zájemci budou moci dluhopisy nakoupit na kterékoliv pobočce nebo online prostřednictvím Internetbankingu či investiční aplikace e-Broker. Emise dluhopisů bude veřejně obchodovaná na české burze RM-SYSTÉM a bude tedy dostupná široké veřejnosti, klientům banky i klientům dalších účastníků české burzy RM-SYSTÉMu.

„Aktuálně jsme požádali Českou národní banku o schválení prospektu dluhopisového programu, na jehož základě chceme do konce roku 2021 vydat dluhopisy v hodnotě nejméně 500 milionů Kč. Konkrétní parametry emise zatím nemůžeme prozrazovat, ale naším cílem je, aby výnosnost dluhopisu byla pro všechny zájemce zajímavou investiční příležitostí, jak v aktuální době s rostoucí inflací ochránit své finanční prostředky od znehodnocování,“ komentuje nový investiční produkt Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.

Fio banka vydá dluhopisy za účelem navýšení kapitálu z důvodu plnění regulatorního minimálního požadavku na kapitál a způsobilé závazky (MREL). Tento požadavek vychází z evropské regulace a do konce roku 2023 budou muset všechny bankovní instituce v EU plnit stanovená kritéria.