Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Do Fio globálního akciového fondu je možné investovat nově i v eurech

Do Fio globálního akciového fondu je možné investovat nově i v eurech

26.1.2021 11:23

Po více než dvou letech fungování zavádí Fio investiční společnost do své nabídky novinku. Čeští i slovenští klienti nyní mohou nakupovat podílové listy úspěšného Fio globálního akciového fondu i v eurech.

Fio investiční společnost začala své vlastní podílové fondy nabízet na konci roku 2018 a od té doby má ve své nabídce Fio fond domácího trhu a Fio globální akciový fond. Globální fond i v loňském nepředvídatelném roce překonal benchmark trhu a poskytl investorům zhodnocení téměř      20 %. Nyní je možné do tohoto fondu investovat kromě českých korun také eura. Nákup i prodej podílových listů je možné realizovat online prostřednictvím Internetbankingu nebo investiční aplikace e-Broker. Při nákupu klienti neplatí žádné vstupní poplatky, stejně jako je zdarma založení i vedení obchodního účtu.

„Zavedení eurové třídy úzce souvisí se začátkem nabízení podílových fondů klientům na Slovensku, kteří tak konečně mohou do našich fondů vložit svou domácí měnu. Nechtěli jsme ale o další možnost ochudit ani naše české klienty, kteří třeba mají příjmy v eurech nebo si chtějí do podílových fondů odkládat i jinou měnu než české koruny,“ vysvětluje obchodní ředitel Fio banky Jan Bláha.