Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Podzimní škola investování 2018 již klepe na dveře

Podzimní škola investování 2018 již klepe na dveře

12.9.2018 10:57

Česká Fio banka zahajuje tradiční Školu investování. Pro veřejnost je připraveno 38 seminářů, které se věnují tématům pro začátečníky i pro pokročilejší investory. Semináře se konají ve městech po celé České republice a účast i registrace je pro každého zcela zdarma.

Pod patronátem Fio banky startuje další vlna investičních seminářů, které připravila ve spolupráci s českou burzou RM-SYSTÉM. Projekt, který si klade za cíl vzdělávat širokou veřejnost v oblasti fungování kapitálových trhů, na konci září započne svůj již 29. semestr. Zájemci si mohou vybrat celkem z 19 měst a tří různých okruhů, odstupňovaných dle zkušenosti investorů, pro které jsou určeny. První téma bude zajímat především začátečníky, kteří se chtějí seznámit se základními investičními pojmy, dozvědět se proč vůbec do akcií investovat a jak to reálně provést. Druhý okruh je zaměřen na zahraniční burzy, včetně představení obchodovaných společnosti i praktické ukázky nákupu a prodeje. Třetí seminář je určen pokročilejším investorům, kteří se zajímají o možnosti znásobení investice, obchodování s komoditami nebo futures kontrakty. Na semináře se může bezplatně registrovat úplně kdokoliv, stačí si vybrat téma, konkrétní město a termín.

„Každoročně plné sály, ve kterých naše semináře pořádáme, nás utvrzují v tom, že širokou veřejnost investice lákají, jen potřebují trochu poradit. Od toho jsme tu my a naši odborníci s mnohaletou praxí, kteří lidem představí obchodování na českých i zahraničních burzách od základů až po pokročilejší operace. Následně záleží už jen na nich, jestli se rozhodnou vrhnout se do světa investic nebo si třeba budou dál spořit jen pod polštářem. Investiční škola je dlouhodobý projekt Fio banky, kterým prošly již tisíce účastníků a my jsme rádi, že můžeme zahájit její další kolo,“ dodává Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.

PLN5,904606,20741