Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Fio banka ve spolupráci s vysokými školami zahajuje projekt Studentbroker

Fio banka ve spolupráci s vysokými školami zahajuje projekt Studentbroker

6.3.2017 14:30

Startuje další semestr projektu Studentbroker, ve kterém studenti investují nanečisto na světových burzách a soutěží o nejlepší zobchodované portfolio. Do projektu, který pořádá Fio banka, je zapojeno 22 vysokých škol a univerzit z České republiky i Slovenska.

Fio banka dlouhodobě podporuje vzdělávání veřejnosti v oblasti investic a zhodnocování financí. Jedním z jejích projektů, které spolu s českou burzou RM-SYSTÉM pravidelně pořádá, je Studentbroker. Unikátní projekt je součástí učebních osnov 22 českých a slovenských vysokých škol a studentům ukazuje reálné fungování kapitálových trhů. Ti v rámci výuky vytváří vlastní investiční portfolio, nakupují a prodávají cenné papíry a snaží se přijít na to, jaká investiční strategie je v danou chvíli a pro daný typ cenných papírů nejvhodnější. K dispozici mají fiktivní rozpočet 1 000 000 Kč pro obchody s akciemi a 50 000 USD pro obchody s deriváty a ve speciální investiční aplikaci, která odráží reálné dění na burzách v ČR, USA, Německu a Polsku, se snaží své portfolio co nejlépe zhodnotit. Po dvou měsících jsou nejúspěšnější investoři odměněni hodnotnými věcnými cenami. Pedagogům projekt dává možnost přehledně sledovat znalosti a úspěšnost svých studentů. Registrace probíhá na webu www.studentbroker.cz.

Studentbroker má už velkou tradici, řadu let tento projekt ve spolupráci s vysokými školami pořádáme a odezva je každoročně výborná. Mladí lidé se seznamují s reálným fungováním na burze, setkají se s úspěchem i s nečekaným propadem a ztrátou. Učí se investovat, aniž by museli čelit reálné hrozbě, že přijdou o vlastní peníze. Proto si mohou vyzkoušet různé modelové situace a strategie, které by si naostro netroufnuli, zjistí své limity i to, jak kapitálové trhy fungují v čase. Přejeme všem zúčastněným studentům hodně úspěchů, a to nejen v rámci našeho projektu,“ dodává k zahájení Studentbrokeru Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.

 

Vyhlášení podzimního kola projektu:

Nejlepším studentem ze všech zúčastněných byl v derivátové části Jan Hubert z katedry matematiky z Pedagogické fakulty Jihočeské Univerzity v Českých Budějovicích. Zhodnotil své derivátové portfolio o bezmála 160 % a získal tablet. Druhým studentem na snímcích je Dominik Dlouhý (v bílé košili), který byl nejlepší v akciové části v rámci Jihočeské univerzity. Ceny jim předal děkan PF JU Mgr. Michael Vančura, Ph.D.


Fio banka, a.s.
Prohlášení


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde