Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Startuje projekt Studentbroker, který učí studenty investovat

Startuje projekt Studentbroker, který učí studenty investovat

4.10.2016 10:45

S novým semestrem začíná na vysokých školách i další kolo projektu Studentbroker, ve kterém studenti investují nanečisto na českých i světových burzách. Projekt pořádá Fio banka ve spolupráci s burzou RM-SYSTÉM v České republice a na Slovensku.

Studenti ekonomických oborů 23 vysokých škol a univerzit mají již popatnácté možnost vyzkoušet si fungování kapitálových trhů. V rámci školních osnov dostanou přístup do speciální investiční aplikace, která reflektuje reálné dění na burzách v ČR, USA, Německu a Polsku. Vytvoří si vlastní investiční portfolio a spravují fiktivní rozpočet ve výši 1 000 000 Kč pro obchody s akciemi a 50 000 USD pro obchody s deriváty. Během dvou měsíců tak zkouší co nejlépe zhodnotit svěřené prostředky na pozadí reálných trhů. Studenti s nejlepší investiční strategií, která jim zajistí největší zhodnocení, jsou odměněni věcnými cenami.

Unikátní projekt Studentbroker pořádá Fio banka ve spolupráci s českou burzou RM-SYSTÉM každoročně v zimním a jarním semestru. Doplňuje jím klasické studijní osnovy a studenti tak v praxi zjistí, jak funguje obchodování. Pro pedagogy pak projekt představuje možnost přehledně sledovat úspěšnost i znalosti svých studentů. Registrace zájemců probíhá na webu www.studentbroker.cz.

Současná situace na trhu nepřeje klasickému modelu spoření. Lidé hledají jiné způsoby jak zhodnotit své peníze a velmi často volí aktivní investování online na burzách v ČR a zahraničí. Pro mnohé se však stále jedná o složitou záležitost, které se bojí a o které nemají dostatek informací. Naším projektem se snažíme mladým lidem ukázat reálné fungování kapitálových trhů se vším všudy. Tato interaktivní forma je vhodným doplňkem k učivu a věříme, že pro studenty i přínosným způsobem, jak se dozvědět více o dalších alternativách zhodnocení financí,“ dodává k zahájení projektu Studentbroker Jan Bláha, obchodní ředitel Fio banky.