Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > O nás > Média > Tiskové zprávy > Vyjádření Fio, burzovní společnosti, a.s. k informacím o kapitálovém vstupu ATLANTIK finanční trh

Vyjádření Fio, burzovní společnosti, a.s. k informacím o kapitálovém vstupu ATLANTIK finanční trh

31.10.2005 15:40

Vyjádření Fio, burzovní společnosti, a.s. k informacím o kapitálovém vstupu ATLANTIK finanční trhy, a.s.

Dne 31.10.2005 se na některých informačních portálech objevily spekulace spojené se souhlasem regulátora, který získaly společnosti ATLANTIK finanční trhy, a.s., ATLANTIK Financial Holding B.V., K & K Capital Group, a.s. a Karel Komárek, k nabytí kvalifikované účasti na společnosti Fio, burzovní společnost, a.s., tak, že nepřímý podíl na hlasovacích právech a základním kapitálu přesáhne hranici 20 % a zároveň nedosáhne hranice 30 %. Předchozí souhlas KCP je nutnou podmínkou pro podobnou vlastnickou změnu a může jej na základě žádosti získat kdokoliv, kdo splňuje příslušné zákonné podmínky.
Nedošlo však k žádnému převodu akcií Fio, burzovní společnosti, a.s. ani její 100% mateřské společnosti Fio holding, a.s. ani k žádným souvisejícím jednáním managementu a členů orgánů Fio, burzovní společnosti, a.s. a Fio holding, a.s. se zmiňovanými subjekty.

Obchodní ředitel Finanční skupiny Fio Radek Laštovička k tomu dodává: "Skutečné důvody zájmu pana Komárka o Fio neznáme a nejsme s ním doposud v žádném kontaktu. Velmi nás ale těší, že jeden z nejbohatších Čechů projevil zájem o menšinový podíl v naší společnosti. Považujeme to za uznání naší dominantní pozice na českém trhu v on-line obchodování s akciemi a potvrzení vynikající perspektivy našeho dalšího růstu. Může se také jednat o změnu strategie AFT jako jednoho z tradičních českých OCP, který se již delší dobu pokouší proniknout na trh on-line obchodování, avšak zatím bez větších úspěchů."

Hlavní majetkové podíly ve Fio holding, a.s. drží RNDr. Petr Marsa a Mgr. Romuald Kopún, dohromady přes dvě třetiny akcií. Oba největší akcionáři jsou členy dozorčí rady Fio holding, a.s. a o prodeji svých majetkových podílů nyní neuvažují. Klienti Fio, burzovní společnosti, a.s. se proto nemusí obávat jakýchkoliv změn.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6665226,03548
USD22,7156523,97635
GBP29,1987530,81925
CHF25,7475227,17648
PLN5,775826,09638

Kompletní informace zde