Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Francouzská skupina Veolia koupila Pražskou teplárenskou, čeká na schválení UOHS

Francouzská skupina Veolia koupila Pražskou teplárenskou, čeká na schválení UOHS

7.9.2020 09:58, VVD, VEOEY

Společnost EP Infrastructure Daniela Křetínského prodává teplárenskou firmu francouzské skupině Veolia. Tuto transakci musí schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

 

 

Koncern Veolia oznámil odkup Pražské teplárenské, která je předním dodavatelem tepla v Česku podle počtu provozovaných zařízení. Společnost dodává teplo do více jak 230 tis. domácností, desítek administrativních budov, průmyslových podniků, školských a zdravotnických zařízení.

Podle Křetínského bylo rozhodnutí vyvoláno vážným strategickým zájmem Veolie. „V kontextu naší dlouholeté spolupráce s Veolií, dohody o partnerství při budování nízkoemisních zdrojů výroby tepla pro její potřeby a v neposlední řadě kvalitě Veolie jako provozovatele teplárenských soustav jsme nakonec s divesticí souhlasili,“ uvedl Křetínský.

„Tato akvizice plně odpovídá strategii skupiny Veolia ve střední a východní Evropě, kde již Veolia uzavřela řadu dlouhodobých partnerství přizpůsobených lokálním potřebám. Jde o další úspěšný krok ve strategickém rozvoji skupiny v Praze, který nám umožní propojení našich vodohospodářských a energetických aktivit,“ uvedl ředitel Veolie pro střední a východní Evropu Philippe Guitard.

V České Republice Veolia zatím vlastní dohromady 7 společností. Francouzský koncern by touto operací rozšířil své postavení na pražském energetickém trhu vedle společností Pražské vodovody a kanalizace a.s. a Středočeké vodárny a.s.

Skupina Veolia je světový lídr v oblasti optimalizovaného řízení zdrojů. Má téměř 179 tis. zaměstnanců po celém světě a zasahuje do odvětví vodního, odpadového a energetického hospodářství.

S akciemi Veolie lze obchodovat také na RM-SYSTÉMu. Na německém trhu XETRA s tickerem VVD za trní cenu 19,55 EUR a na americké NYSE s tickerem VEOEY za tržní cenu 23,27 USD.

Zdroj: Veolia, Bloomberg


Martin Singer, Fio banka, a.s.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,4928425,85216
USD22,8586824,12732
GBP28,5507330,13527
CHF25,0177726,40623
PLN5,662715,97699

Kompletní informace zde