Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Křetínský odmítl spekulace ohledně převzetí společnosti ProSieben

Křetínský odmítl spekulace ohledně převzetí společnosti ProSieben

7.4.2020 12:34, CETV*

Český podnikatel Daniel Křetinský odmítl spekulace, že se chystá společně s italskou mediální skupinou Mediaset ovládnout německou společnost ProSiebenSat.1 Media, ve které vlastní podíl. Zároveň uvedl, že jeho hlavním zájmem zůstává energetika.

Daniel Křetínský dnes v rozhovoru uvedl, že energie zůstane klíčovým pilířem jeho operací a chystá se šetření, jak přítomnost v energetickém sektoru ještě rozšířit. Nicméně ohledně následné realizace je již méně optimistický. 

Ostřejší konkurence v energetice před několika lety přiměla Křetínského rozšířit jeho zájem o maloobchod. Současný většinový vlastník Energetického a průmyslového holdingu (EPH) proto získal většinový podíl v německé obchodní firmě Metro, kterou se v loňském roce pokusil neúspěšně převzít.

Křetínský odmítl tvrzení, že chce spolu s italským investorem ovládnout německou televizní stanici ProSieben. Pro zpravodajskou agenturu Reuters uvedl, že s Mediasetem, v němž má již desetiprocentní podíl, nejednají ve shodě. Daniel Křetínský momentálně vlastní podíl v několika českých médiích prostřednictvím koncernu Czech Media Invest (CMI) a vlastní také menšinový podíl v prestižním francouzském deníku Le Monde a dalších francouzských publikačních společnostech.

„Když mají lidé strach, přizpůsobí tomu své spotřebitelské a ekonomické chování, budeme svědky rozsáhlých negativních dopadů a hlubokých strukturálních změn,“ uvedl Křetínský. „Nesprávná interpretace čísel o nemocných a související panika pracují proti našemu podnikání,“ dodal.

Zdroj: Reuters


Tomáš Novák, Fio banka, a.s.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5341925,89581
USD22,5307823,78122
GBP28,6820930,27391
CHF25,4458926,85811
PLN5,674345,98926

Kompletní informace zde