Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Makroekonomický výhled pro tento týden: ČNB sazby ponechá, stejně tak BoE

Makroekonomický výhled pro tento týden: ČNB sazby ponechá, stejně tak BoE

4.11.2019 11:39

V tomto týdnu se očekává, že ČNB sazby ponechá, stejně tak BoE. V USA se budou sleedovat komentáře „regionálních“ centrálních bankéřů.

Ilustrativní foto; Zdroj: ČNB

ČNB sazby ponechá...

V tomto týdnu se dočkáme zasedání bankovní rady České národní banky (ČNB), od které se očekává ponechání úrokových sazeb na stávajících úrovních. Navzdory komentářům některých členů bankovní rady o tom, že na zasedání bude opět na stole také debata o případném zvýšení sazeb, se tento krok neočekává, a to jak na základě tržních ukazatelů, tak ani v průzkumech mezi analytiky. Ve čtvrtek bude spolu s rozhodnutím bankovní rady také zveřejněna nová makroekonomická prognóza sekce měnové.

...stejně tak BoE

Kromě ČNB bude zasedat také měnový výbor Bank of England (BoE), a to ve stejný den. Stejně jak od naší centrální banky se od BoE změna v nastavení úrokových sazeb neočekává.

Komenáře zástupců Fedu

Ve Spojených státech budou sledovány výstupy centrálních bankéřů, jmenovitě v týdnu vystoupí např. prezident newyorského Fedu John Williams či jeho chicagský kolega Charles Evans (oba dva členové FOMC1)). Dále budou hovořit také prezident minneapoliské pobočky Fedu Neel Kashkari či Robert Kaplan a Patrick Harker z dallaského, resp. philadelpského Fedu (stanou se členy FOMC v příštím roce).

—————————————————————————————————

1) Federální výbor pro otevřený trh (FOMC) rozhoduje o měnové politice v USA. Je tvořen stálými zástupci Rady guvernérů a střídajícími se prezidenty regionálních poboček.

 

Zdroj: Bloomberg; The Financial Times


František Mašek, Fio banka, a.s.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5823525,94665
USD23,0036624,28034
GBP28,6898730,28213
CHF25,2970226,70098
PLN5,680425,99568

Kompletní informace zde