Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Společnost Siemens obdržela první objednávky z Rumunska a Bulharska na lokomotivu Smartron

Společnost Siemens obdržela první objednávky z Rumunska a Bulharska na lokomotivu Smartron

3.9.2019 11:31

Společnost Siemens uvedla zprávu ve svém oficiálním prohlášení na svých webových stránkách.

Siemens Mobility, část konglomerátu siemens, uvedla, že obdržela první objednávku od společností v Bulharsku a Rumunsku pro moderní lokomotivu Smartron.

Rumunská společnost E-P Rail si objednala čtyři Smartron lokomotivy a bulharská firma PIMK si objednala tři lokomotivy, uvedla Siemens Mobility v prohlášení.

Siemens Smartron

Lokomotiva Smartron cílí zejména na provoz v rámci německé železniční sítě. Standardizovaný koncept Smartron byl vytvořen pro nákladní dopravu v Německu a umožňuje zároveň skloubit specifické přepravní požadavky do jednoho produktu. Smartron využívá všech výhod, které jednotný koncept umožňuje. Pevně určená konfigurace lokomotiv Smartron odpovídá požadavkům na přepravu zboží v Německu a zákazníkům zajišťuje nákladově efektivní provoz za splnění nejvyšších bezpečnostních norem.

„Nový Smartron představuje pro naše zákazníky výkonnou a spolehlivou lokomotivu, která byla sestavena pro jasně definovanou přepravní úlohu, což zároveň umožňuje snadný nákup těchto lokomotiv. Jedna standardní verze, jedna standardní smlouva, jedna standardní cena – to je myšlenka Smartronu,“ říká Sabrina Soussan, CEO divize Mobility koncernu Siemens.

Smartron vychází z osvědčeného konceptu lokomotiv Siemens Vectron, které svou spolehlivost už prokázaly díky více než 100 milionu najetých kilometrů. Vectron je samozřejmě nadále v nabídce společnosti Siemens – jedná se o vysoce modulární a flexibilní lokomotivní platformu, s níž lze pokrýt téměř všechny oblasti provozu na evropské železniční síti.

Lokomotiva Smartron má maximální výkon 5 600 kW a dosahuje maximální rychlosti 140 km/h. Má standardní rozchod 1 435 mm a váží přibližně 83 tun. Smartron je určen pro napájecí systém 15 kV a je vybaven vlakovým zabezpečovacím zařízením PZB / LZB. Lokomotiva se dodává v jednotném nátěru "Capri Blue".

Akcie Siemens oslabují o 0,27 %.

 

Zdroj: Bloomberg, Siemens


Tomáš Novák, Fio banka, a.s.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5862525,95075
USD23,1301524,41385
GBP28,7866930,38431
CHF25,3262126,73179
PLN5,642425,95558

Kompletní informace zde