Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Německý ministr financí Scholz hovořil v pátek v Londýně o německém bankovním sektoru

Německý ministr financí Scholz hovořil v pátek v Londýně o německém bankovním sektoru

8.2.2019 14:44, DBK, CBK

Německý ministr financí Scholz hovořil v pátek v Londýně o německém bankovním sektoru, kterému se dostává pozornosti zejména z titulu spekulací o potenciální fúzi Deutsche Bank a Commerzbank. Scholz explicitně nic nového neřekl, zdůraznil však přání mít v bankovním sektoru “národního šampiona“.

Scholz hovořil o německém bankovním sektoru v Londýně

Německý ministr financí Olaf Scholz dnes na setkání organizovaném agenturou Bloomberg v Londýně hovořil o situaci v německém bankovním sektoru. Scholz signalizoval podporu pro „národního šampiona“ v bankovním sektoru, když řekl: „je důležité mít mít silný bankovní sektor, který je schopný dělat to, co národní šampioni dělají“, řekl ministr uprostřed vleklých spekulací ohledně spojení Deutsche Bank a Commerzbank. Posléze ministr dodal, že vláda nadále diskutuje s bankami jejich současnou situaci a celkovou situaci v německém bankovním sektoru.

Podle německých médií se rozhodne do květnových voleb

Olaf Scholz se nevyjadřoval k potenciálnímu spojení explicitně, avšak jeho komentáře podle agentury Bloomberg ukazují, že německá vláda zvažuje vícero možných alternativních scénářů.

V německých médiích se v posledních dnech objevily zprávy, že rozhodnutí o potenciálním (ne)spojení zmiňovaných bank by mělo padnout ještě před květnovými parlamentními volbami. Právě německá média označují ministra financí Scholze za člověka prosazujícího možnost fúze.

Deutsche Bank (DBK) dnes odepisuje 1,45 %, Commerzbank roste o mírných 0,15 %.

 

Zdroj: Bloomberg


František Mašek, Fio banka, a.s.

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,4928425,85216
USD22,8586824,12732
GBP28,5507330,13527
CHF25,0177726,40623
PLN5,662715,97699

Kompletní informace zde