Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Apple spolupracuje s pojišťovnickou skupinou Aetna na vývoji aplikace pro Apple Watch

Apple spolupracuje s pojišťovnickou skupinou Aetna na vývoji aplikace pro Apple Watch

29.1.2019 12:39, AAPL, AET*

Společnost Apple a pojišťovnická skupina Aetna se spojili, aby spolupracovali na vývoji aplikace, jež by měla lidem pomoci s preventivní péčí a tedy se zdravím vůbec. Uživatelé Apple Watch budou prostřednictvím chytrých hodinek dostávat osobní doporučení založené na zdravotní historii a aktuálním zdravotním stavu.

 Aetna & Apple; Autor: [Rob Janoff]

Společnost Apple a pojišťovnická skupina Aetna se spojily a spolupracují na vývoji aplikace pro Apple Watch, která by měla lidem pomoci předcházet onemocněním. V rámci spolupráce se Apple dostane k velkému množství detailních informací týkajících se lidského zdraví.

Firmy spolu zahájily spolupráci na vývoji aplikace, která ponese název Attain. Vyvinuta by měla být během následujících měsíců. Attain bude poskytovat uživatelům Apple Watch osobní doporučení na základě jejich zdravotní historie a současného zdravotního stavu, jelikož Apple Watch umožňují sledovat srdeční frekvenci a tělesný stav během sportovních tréninků.

V Silicon Valley tato spolupráce představuje zatím poslední takovou spolupráci v oblasti zdravotní péče. Pojišťovny se ohlíží po technologii, která by zvýšila preventivní péči u jejich klientů, a pojišťovny by díky tomu mohly značně snížit částku, která je každoročně vyplácena v rámci pojistného plnění.

CEO Applu, Tim Cook, již dříve v tomto měsíci uvedl pro BBC, že věří, že největší přínos Applu pro lidstvo bude plynout právě z jeho práce využitelné ve zdravotnickém sektoru.

Zdroj: The Financial Times

 


Tomáš Novák, Fio banka, a.s.

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde