Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > ExxonMobil investuje 500 milionů liber do renovace rafinerie Fawley

ExxonMobil investuje 500 milionů liber do renovace rafinerie Fawley

11.9.2018 17:12

ExxonMobil plánuje vynaložit více než 500 milionů liber, aby zmodernizovala největší anglickou rafinerii, což představuje největší investici této společnosti ve Spojeném království za poslední téměř tři dekády.

Na základě návrhu by rafinerie Fawley na jihu Anglie měla přidat nová zařízení na zpracování ropy, což by umožnilo závodu produkovat vyšší množství vysoce kvalitní nafty. Toto rozhodnutí by dle společnosti mělo zvýšit životnost zařízení, která jsou již téměř sto let stará.

Ačkoli plán stále čeká na finální schválení od lokálních funkcionářů a rady ExxonMobil, práce již začaly. Konkrétně se jedná o přípravu místa pro plánované jednotky.

ExxonMobil logo

Pro Fawley vidíme dlouhodobou budoucnost a těšíme se, až uděláme tuto významnou investici na tomto místě“, řekl Simon Downing, manažer rafinerie Fawley. “Toto není teoretické cvičení - máme již velký tým, který na tom pracuje“, dodává.

Projekt by měl být podpořen také generálním ředitelem firmy ExxonMobil Darrenem Woodsem, který pracoval na rafinerii Fawley na počátku své kariéry a již provedl některé investice do jihozápadních evropských rafinerií. Učinil tak i přes oslabující poptávku po produkci společnosti v daném regionu.

Od instalace nové hydrogenační jednotky a vodíkové elektrárny společnost očekává, že bude schopna vyprodukovat větší množství surových olejů a přeměnit je v diesel s nízkým obsahem síry. Tato produkce má být určena pro anglický i celosvětový trh.

Zvyšující se poptávka po palivu s nízkým obsahem síry by dle očekávání firmy ExxonMobil měla přispět celkové ekonomické situaci společnosti.

Rafinerie Fawely v současnosti produkuje palivo, které je využívané zhruba jedním z šesti automobilů ve Spojeném království.

ExxonMobil (XOM) se dnes obchoduje v zelených číslech na hodnotě 0,96 %.

Zdroj: Financial Times


David Halman, Fio banka, a.s.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde