Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > D. Trump navrhnul dva nové členy Rady guvernérů Fedu, jeden z nich bude novým viceguvernérem

D. Trump navrhnul dva nové členy Rady guvernérů Fedu, jeden z nich bude novým viceguvernérem

17.4.2018 13:09

D. Trump nominoval dva nové členy Rady guvernérů Fedu, R. Clarida bude novým viceguvernérem. Druhou jmenovanou do Rady guvernérů bude po schválení ze strany Senátu M. Bowman.

Americký prezident Donald Trump navrhnul dva nové členy Rady guvernérů americké centrální banky. V Radě guvernérů Fedu by nově měli zasednout Richard Clarida a Michelle Bownam.

Clarida je ve Spojených státech známý expert na měnovou politiku. V současnosti působí jako profesor na Kolumbijské univerzitě a také v dluhopisovém fondu PIMCO. V Radě guvernérů by měl nahradit odcházejícího viceguvernéra Stanleyho Fischera. Z Claridovích dosavadních prácí lze vyčíst, že bude pravděpodobně zastávat stejný názor na měnovou politiku Fedu jako J. Yellenová a J. Powell, tedy graduální růst úrokových sazeb. Clarida však ve svých textech často upozorňuje na fakt, že žijeme ve světě nižších rovnovážných úrokových sazeb, což indikuje, že krátkodobé nominální sazby ovlivňované Fedem se jen ztěží dostanou na úroveň, na jakou byl Fed zvyklý ještě na konci minulého tisíciletí.

Richard Clarida bude po schválení ze strany Senátu druhým nejdůležitějším člověkem v americké centrální bance; Zdroj: Columbia University

Clarida již v minulosti působil jako asistent na ministerstvu financí ve volebním období G. W. Bushe.

Michelle Bowman pracovala dosud celou kariéru v sekci regulatorní. Nominaci obou Trumpových kandidátů musí teď schválit Senát.

 

Zdroj: The Financial Times, vox.com, PIMCO

 

 


František Mašek, Fio banka, a.s.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5813825,94562
USD23,0338224,31218
GBP28,6889030,28110
CHF25,3563826,76363
PLN5,701056,01745

Kompletní informace zde