Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > ČEZ v tiskovém prohlášení potvrdil, že novou divizi jaderná energetika povede Bohdan Zronek

ČEZ v tiskovém prohlášení potvrdil, že novou divizi jaderná energetika povede Bohdan Zronek

18.5.2017 15:15, BAACEZ

Jak jsme již informovali včera, stane se šéfem nově vzniklé divize Bohdan Zronek. ČEZ to dnes potvrdil na svých webových stránkách.

ČEZ potvrdil informace, které již včera hovořily o tom, že šéfem nově vzniklé divize jaderná energetika bude Bohdan Zronek. Vedení společnosti rozhodlo o vzniku nové divize s platností od 1. června 2017. Od tohoto data taktéž dojde k přeměně současné divize výroba na divizi klasická energetika. Tu tak nadále povede dosavadní šéf divize výroba Ladislav Štěpánek.

Vytvořením zmiňované divize tak polostátní společnost reaguje na potřeby v plnění požadavků novelizovaného Atomového zákona a prováděcích vyhlášek ohledně zlepšování úrovně bezpečnosti jaderných elektráren. Nově vzniklá divize vedená Bohdanem Zronkem také bude zodpovědná za přípravu nových jaderných projektů. „Jaderná energetika je silně regulované a velmi specifické odvětví. Vznik samostatné divize je z mého pohledu logickým krokem, který reaguje na novou legislativu. Mým cílem je zjednodušit řízení, dokončit změny v oblasti zajištění údržby a v neposlední řadě hledat synergie mezi našimi stávajícími a případnými novými zdroji. V současné Evropě to nebude jednoduché, ale věřím, že dál budeme patřit mezi evropské lídry v oblasti jaderné energetiky,“ okomentoval záležitost sám Bohdan Zronek.

V dosavdaní Zronekovo funkci ředitele Temelína ho od 1. září nahradí Jan Kruml, který doposud vedl odbor Péče o zařízení. Ten již v minulých letech Zroneka pravidelně zastupoval a má tak podle prohlášení společnosti přesnou představu o zodpovědnosti vykonávané práce na tomto postu.

O vytvoření nově vzniklé divize jsme včera informovali zde.

Akcie ČEZu na pražské burze dnes rostou o 0,45 % na 443 korun za akcii.

 

Zdroj: ČEZ


František Mašek, Fio banka, a.s.

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6096025,97540
USD22,7866824,05132
GBP28,7944730,39253
CHF25,2722126,67479
PLN5,712586,02962

Kompletní informace zde