Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > TradeFio – nákup 200 ks akcií Century Communities (CCS)

TradeFio – nákup 200 ks akcií Century Communities (CCS)

27.10.2015 17:36, CCS

Spekulace na růst titulu od 200-denního klouzavého průměru, kam již potřetí od konce září akcie amerického stavitele rodinných domů Century Communities vyklesaly.

V rámci modelového portfolia TradeFio bylo dnes na trhu v USA koupeno 200 ks akcií amerického stavitele rodinných domu Century Communities (CCS) za cenu 19,60 USD. Na pozadí slabších sektorových zpráv v posledních dnech titul podobně jako celý stavební sektor v USA zaostával za vývojem hlavních akciových indexů. Titul dle našeho názoru vyklesal na technicky atraktivní úroveň pro spekulativní krátkodobý vstup do pozice s cílem realizovat zisk na lokálních maximech nad 21 USD (cca +9 %). Navzdory obecnému pozitivnímu tržnímu sentimentu ztrácejí akcie společnosti na burze již 5 dní v řadě. My se však domníváme, že stavební sektor v USA je nadále v dobré kondici, což by dle našeho názoru měly potvrdit také blížící se hospodářské výsledky (5. 11. 2015). Na stavebním trhu v USA vidíme kombinaci několika příznivých faktorů, především deficit pomalejší výstavby v předešlých letech, nízké úrokové sazby u hypotečních úvěrů a pracovní trh v solidní kondici. Domníváme se, že v případě posledních slabších sektorových dat se jedná spíše o přechodný jev, než riziko dlouhodobějšího sestupného trendu. Připomeňme například výborná zářijová data, kdy prodeje nových domů rostly nejrychlejším tempem za poslední roky. Na druhé straně je třeba zdůraznit, že se jedná skutečně o malou společnost (tržní kapitalizace 425 mil. USD) s volatilnějším obchodováním. Navíc vzhledem k silnému růstu akciových indexů v minulém týdnu nelze vyloučit tržní korekci, která by mohla mít vliv také na cenu akcií CCS. Proto v rámci charakteru pozice (krátkodobá spekulace) umisťujeme užší stop-loss pokyn s limitovanou ztrátou cca 4,5 %. Pokud cena akcií nevystoupá do oznámení kvartálních výsledků na námi stanovený cíl nad 21 USD, budeme pozici přes tyto výsledky držet. V tomto případě by zároveň vzrostlo riziko i potenciální výnos, když si dovedeme titul představit po výsledcích zpět kolem 22,50 USD, ale nelze vyloučit ani skokový pokles.

Zdroj: Bloomberg

Stručné představení společnosti

Century Communities (CCS) je malý stavitel rodinných domů v USA působící na trzích především v Coloradu, Texasu, Nevadě a Georgii. Firma patří k nejrůstovějším malým společnostem v odvětví, když v rámci posledních kvartálních výsledků dokázala meziročně zvýšit tržby téměř o 140 % a provozní zisk o bezmála 90%. Společnost v srpnu také zvýšila celoroční výhled a podařilo se ji snížit náklady. Firma je zisková každý rok od svého založení a vedou ji zkušení bratři Dale a Robert Francesconovi, kteří dříve působili ve velkém staviteli DR Horton a drží přibližně čtvrtinový podíl celé společnosti CCS. Akcie se aktuálně obchodují na 10násobku očekávaného letošního zisku a v podstatě se rovnají účetní hodnotě společnosti. Burzovní historie firmy je zatím krátká, když IPO proběhlo teprve v loňském roce. Vedle příznivého tržního prostředí hovoří ve prospěch pokračujícího růstu také statistiky nedokončených domů a nově dohodnutých kontraktů, když oba údaje rostou tempem výrazně převyšující 100%.

 

Historie předchozích operací a základní popis TradeFio naleznete zde.


Fio banka, a.s.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5604625,92354
USD23,0844224,36558
GBP28,7628530,35915
CHF25,3038326,70817
PLN5,661205,97540

Kompletní informace zde