Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > TradeFio – nákup 60 ks akcií Michael Kors

TradeFio – nákup 60 ks akcií Michael Kors

4.3.2015 18:54, KORS*

Akcie americké módní firmy Michael Kors poklesly od svých maxim z úvodu loňského roku o více než 30%. Domníváme se, že tento růstový titul je v současné době na velmi zajímavých cenových úrovních a považujeme ho za atraktivní pro budování střednědobé pozice. Jsme názoru, že firma je stále na svém začátku expanze na další trhy a domníváme se, že akcie KORS skýtají nadprůměrný růstový potenciál s přiměřeným rizikem. Také poslední kvartální výsledky nás utvrdily v pozitivním náhledu na firmu, a tak zahajujeme long pozici.

V rámci modelového portfolia TradeFio byla nově otevřena long pozice u americké módní firmy Michael Kors (KORS). Na trhu bylo nakoupeno 60 ks akcií za cenu 67,75 dolarů. Titul má za sebou více než 30procentní pokles z maxim u hranice 100 dolarů v úvodu loňského roku. Firma zakladatele známého návrháře Michaela Korse patří mezi jedny z nejvíce růstových US společností v oděvním průmyslu. Michael Kors dosahuje jedny z největších marží v odvětví a těší se velkému zájmu jak na domácím trhu, tak především v zahraničí, kam postupně expanduje. Převážnou většinu tržeb KORS generuje v USA a v poslední době se zaměřuje především na expanzi na další kontinenty, především do Evropy a Asie. Při posledních kvartálních výsledcích investory znervóznil slabší růst na domácím zámořském trhu, kde firma zvýšila porovnatelné prodeje (bez zahrnutí nových obchodů) meziročně o 6%, když se čekal růst o procent 9. Dojem však vcelku rychle napravil výrazný růst na nových trzích v Evropě a Japonsku. Management také zvýšil výhled pro letošní rok a potvrdil další expanzi s plánem otevřít 50 obchodů v Evropě v roce 2015. Akcie této růstové firmy se také v současné době pohybují atraktivně oceněny z pohledu ukazatele P/E. Společnosti s obdobným charakterem se zpravidla vyznačují vyšším poměrem P/E, než bývá průměr trhu. Současné P/E se v případě akcií KORS pohybuje u čísla 16, což je dokonce níže, než aktuální průměr celého indexu S&P 500.

Zdroj: Bloomberg

Módní řetězec je znám především díky populárním kabelkám, které nosí mj. i známé světové celebrity. Podnikání v USA má firma již stabilizováno a tahounem růstu by měly být další trhy, především Evropa a Asie včetně Číny, kde firma generuje zatím pouze 1% svých tržeb. Další velkou příležitostí je segment pánského sortimentu, na který se chystá KORS zaměřit a kde očekává ještě větší dynamiku růstu, než v případě dámského zboží. I přes možné zpomalení navyšování tržeb a zisku se domníváme, že firma má stále velký růstový potenciál a v souvislosti s aktuálním oceněním ji považujeme ve střednědobém horizontu za atraktivní k nákupu.

Zahajujeme tak střednědobou pozici, kde je cílem realizovat v následujících měsících zisk přibližně 20%. V případě pokračujícího poklesu budeme s titulem dále pracovat a zvažovat případnou akumulaci.

 

Historie předchozích operací a základní popis TradeFio naleznete zde.


Fio banka, a.s.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5711625,93484
USD23,0552324,33477
GBP28,7049530,29805
CHF25,3009126,70509
PLN5,682125,99748

Kompletní informace zde