Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > TradeFio – nákup 60 ks akcií Adidas AG (ADS)

TradeFio – nákup 60 ks akcií Adidas AG (ADS)

3.7.2014 12:17, ADS

Akcie evropské jedničky a světové dvojky ve výrobě sportovního vybavení mají za sebou od začátku roku značnou korekci přesahující 20 %. Pozitivní dopad fotbalového šampionátu a marketingu na globální úrovni by se měl odrazit do finančních výsledků společnosti.

K dnešnímu dni zařazujeme do modelového portfolia TradeFio akcie německého výrobce sportovního vybavení Adidas AG (ADS). Na trhu bylo koupeno 60 ks akcií za cenu 73,82 EUR. Námi stanovená cílová cena vychází z návratu akcie k úrovni před červnovým propadem poblíž hladiny 80 EUR. Zamezení ztrát při případném dalším poklesu titulu budeme jistit pokynem stop-loss pod úrovní 15 měsíčního minima 71,80 EUR.

 

Akcie společnosti ztratily od začátku roku více než 20 % své hodnoty, když za hlavní příčiny lze považovat, že si firma poprvé po pěti letech nepřipsala v roce 2013 růst, následně zveřejnila opatrný výhled hospodaření pro rok 2014 a také deklarovala, že strategického cíle pro rok 2015 dosáhne o něco později. Na slabší hospodářské výsledky měly však vliv velkou měrou kurzové změny, způsobené především posilujícím EURem. Adidas má celosvětově diverzifikované portfolio tržeb, když stále významnější potenciál vidí v Číně, Latinské Americe a dalších rozvojových trzích, kde rozšiřuje své působení. Adidas je také hlavní partner fotbalového šampionátu v Brazílii, kde investoval do reklamy nejvíce peněz v historii společnosti. Latinská Amerika byla v loňském roce nejrychleji rostoucím regionem firmy. Titul vyznačuje pozitivní korelaci ceny akcie s velkými sportovními událostmi a firma také zveřejnila velmi nadějná prodejní čísla z prvních týdnů mistrovství, díky kterým očekává rekordní tržby v segmentu fotbal přesahující 2 mld. EUR. Vliv enormně velké světové reklamy a další popularizace nejrozšířenějšího kolektivního sportu, na který má Adidas navázán značný podíl svých tržeb, by se měl odrazit na pozitivní výkonnosti firmy minimálně v následujících měsících. Titul je také z technického pohledu na pře-prodané hladině (RSI 33 bodů). Akcie si prošla významným poklesem i v posledních týdnech, když v červenu titul oslabil o dalších 8 % a dostal se na nejnižší hodnotu od března 2013. Domníváme se, že obecně při současných vysokých cenách akciových titulů v sobě skýtá společnost Adidas zajímavý potenciál růstu s přiměřeným rizikem, které budeme navíc jistit stop-lossem pro případ větší tržní korekce, která je při současných úrovních indexů možná, ale stále nepřichází. Třešničku na náš investiční dort by mohl zasadit světový šampion sponzorovaný Adidasem, když z velkých favoritů jsou ve hře dvě mužstva - Německo a Argentina.

Historie předchozích operací a základní popis TradeFio naleznete zde


Fio banka, a.s.

Přílohy:

Související odkazy


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,4928425,85216
USD22,8586824,12732
GBP28,5507330,13527
CHF25,0177726,40623
PLN5,662715,97699

Kompletní informace zde