Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > OCA Inc. – titul zařazený v našem Buylistu

OCA Inc. – titul zařazený v našem Buylistu

10.11.2005 10:40, OCA*, OCAI*

OCA Inc. – titul zařazený v našem Buylistu

Titul OCA byl ke včerejšímu dni vyřazen z obchodování na prestižním NYSE a přeřazen na OTC trh. Jedná se o neregulovaný trh, kde po obchodovaných společnostech není požadováno plnění kritérií, souvisejících především s časným a úplným reportováním hospodářských výsledků. Akcie OCA Inc. se tak první den na neregulovaném trhu obchodovaly v rozmezí $0,33 - $0,80 (posledni close na NYSE $0,93/a) v objemu 5,384,400ks. Obchodování na OTC nepodléhá pravidlům pro párování objednávek regulovaných trhů, pokyny je možné podávat pouze s cenovým limitem (nikoli market, nebo stop loss pokyn). Neexistuje zde dokazatelná časová priorita pokynů.
Přeřazení OCA Inc na neregulovaný trh sebou nese většinu negativních faktorů, které se odrazily v poklesu ocenění. Mezi důvody pro přeřazení můžeme zařadit tyto klíčové okolnosti: OCA ukončila spolupráci s auditorem (PWC), který nebyl schopen provést rekonsolidaci účetních výkazů – to byla hlavní příčina delistování z NYSE; OCA může mít problém s financováním operativní činnosti, jelikož věřitelé podmiňují uvolnění dalších zdrojů právě zveřejněním hodnověrných údajů o vývoji společnosti; management společnosti není schopen (nebo nechce) efektivně řešit situaci s vyhotovením výkazů. Vzhledem k uvedenému bude v současnosti klíčové vypracovat plán na dokončení výkazů a zajistit zdroje pro další činnost. Dokud tyto oblasti nebudou uspokojivě řešeny, bude ocenění dále pod prodejním tlakem. Navíc za určitých okolností by mohlo vedení společnosti být „dotlačeno“ do režimu ochrany před věřiteli, což se prakticky rovná řízenému bankrotu
Mezi spíše pozitivní vlivy pak můžeme zařadit zveřejnění přehledu o vývoji příjmů a výdajů za poslední Q, které naznačují možnosti životaschopnosti OCA Inc.; poslední zveřejněný časový harmonogram pro dokončení rekonsolidace výsledků (31/3/2006 – jedná se spíše o optimistický plán); zvýšený tlak na management OCA, který by mohl vyústit ve změny na nejvyšších postech.
Vzhledem k uvedenému pak v současnosti nedoporučujeme nákupy titulu, jelikož jejich povaha bude mít ultraspekulativní charakter. Naopak pokud někdo vytvořil výraznější pozice v titulu ve svém portfoliu, doporučujeme zvážení jejich redukce. O dalším vývoji budeme nadále informovat.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6665226,03548
USD22,7156523,97635
GBP29,1987530,81925
CHF25,7475227,17648
PLN5,775826,09638

Kompletní informace zde