Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > NWR – kdy budou nové akcie dostupné

NWR – kdy budou nové akcie dostupné

5.5.2011 10:27, BAANWR, BAANWRUK

Během dnešního pozdního odpoledne by společnost NWR měla oznámit, kolik procent akcionářů akceptovalo výměnu akcií a zda tedy k výměně dojde.

Jako pravděpodobnější se jeví varianta, že k výměně akcií skutečně dojde a nové akcie se od zítřka začnou obchodovat na BCPP i RMS. Čas zahájení jejich zítřejšího obchodování ale může být opožděn oproti normálu v souvislosti s technickou přeměnou akcií.

Nové akcie NWR budou mít ticker BAANWRUK a ISIN GB00B42CTW68. Původní akcie NWR budou mít změněný název na NWN, aby se odlišily od nových akcií, ale zůstává jim ticker BAANWR a ISIN NL0006282204. Změny budou platné od zítra, pokud dojde k výměně akcií.

Klienti Fio banky, kteří akceptovali výměnu, již několik dní vidí ve svých operací s tickerem BAANWR v CDCP položku „Zřízení PPN" (tedy pozastaveného práva nakládat). U akcií z RMS tato operace vidět neni.

Pokud výměna bude schválena představenstvem NWR, tak zítra během dne přibudou akceptujícím klientům v operacích další položky, které budou signalizovat výměnu akcií. Jedná se o položky zrušení PPN, vyjmutí původního NWR a vložení nového NWR. V portfoliu pak budou místo původních akcií ve stejném množství akcie nové, se kterými budou moci klienti volně nakládat tak, jako v minulosti.

Celý proces výměny je technicky náročnější operací, ke které je nutná součinnost depozitářů. Ti podle předběžných informací by měli nové akcie převádět na účty našich klientů v průběhu celého zítřejšího dne, proto se může stát, že naši klienti nebudou mít při zahájení obchodování veškeré nové akcie na účtu k dispozici. Za případné komplikace se předem omlouváme a ujišťujeme naše klienty, že se budeme snažit vše provést v co nejkratší možné lhůtě. Každopádně ale nebude dotčena možnost klientů nové NWR na trzích nakupovat. Děkujeme předem za pochopení.


Jana Havelková, makléř, Fio banka, a.s.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,5813825,94562
USD23,0338224,31218
GBP28,6889030,28110
CHF25,3563826,76363
PLN5,701056,01745

Kompletní informace zde