Česky | English
Infomail: fio@fio.cz

Úvod > Zpravodajství > Zprávy z burzy > Navarre corporation (NAVR) - informace k titulu

Navarre corporation (NAVR) - informace k titulu

28.7.2006 12:26

Navarre corporation (NAVR) - informace k titulu

Společnost Navarre Corporation publikuje a distribuuje domácí multimediální a zábavné produkty včetně softwaru do osobních počítačů, audio a video tituly a interaktivní počítačové hry. Publikační činnost provádí skrze společnosti Encore Software, Inc. a BCI Eclipse, které byly Navarre pohlceny v letech 2002 a 2003. Je tak ve spojení s výrobci počítačového softwaru jako je Microsoft Corp., Symantec Corp., Adobe Systems a dalšími. V uplynulém roce se Navarre potýkal s výraznými cenovými skoky svých akcií, které způsobilo opětovné včasné nedodání finančních výkazů americké Komisi pro cenné papíry (SEC), bankrot společnosti Musicland nebo nakonec zastavené žalobě proti dceřinné společnosti Sybersound Records. Právě díky nedobytné pohledávce za Musiclandem vykázal před půl rokem Navarre ztrátu ve výši 20 centů. Ale již minulé čtvrtletí se společnost vrátila zpět do ziskového pole a výnos 3 centy/akcii jsou slušným příslibem pro další možný růst. Ten se pro tento kvartál očekává na 5 centech/akcii. Pro růst hovoří i zvýšení tržeb v červnu z prodeje video her o 15% (za celý trh) a to i přesto, že tento měsíc bývá obvykle považován za jeden ze slabších. Konkrétní čísla hospodaření Navarre budou zveřejněna v pondělí 31.7. po uzavření trhů a následující den doprovozena multimediální konferencí.

Z tiskových zpráv, jež Navarre uveřejnil na svých webových stránkách, je jasně patrné, že se tato společnost snaží rozšířit a zkompletnit svůj sortiment výrobků. Svědčí o tom fakt, že v průběhu uplynulého týdne Encore podepsal několikaletou smlouvu s Hasbro Properties Group ohledně vydávání počítačových verzí některých známých stolních her společnosti Hasbro . Finanční detaily tohoto kontraktu nebyly zveřejněny. Dále došlo k uzavření smlouvy s Intuit Inc., díky níž bude Navarre distribuovat kompletní produkční řadu společnosti Intuit ve Spojených státech. Jedná se o dobře známý finanční software QuickBooks, Quicken a Turbo Tax. Dále byla tento čtvrtek prodloužena smlouva s hudebním vydavatelem Cleopatra Records. Vnímáme tyto zprávy jako pozitivní impuls ke zvýšení konkurenceschopnosti Navarre, zlepšení sortimentu jeho výrobků a následně možnému dosažení vyšších tržeb.

Doporučení analytických domů pro společnost Navarre je v průměru na stupni „držet“, poslední aktualizace proběhla 5. 6. společností Matrix Research. Ta Navarre upgradovala ze „silně prodávat“ na „držet“. I náš názor se přiklání k tomu stupni a doporučujeme NAVR prozatím držet. Více o současném stavu této společnosti napoví pondělní výsledky. V případě dosažení očekávaného zisku předpokládáme proražení kurzu 5ti dolarové hranice a otevření tak prostoru pro další růst.

Fio, burzovní společnost, a.s., Jana Havelková, makléř Emitenti nebyli seznámeni s těmito investičními doporučeními. Fio, burzovní společnost, a.s. je tvůrcem trhu na Burze cenných papírů Praha, a.s. a RM-SYSTÉM, a.s. Fio, burzovní společnost, a.s. je tvůrcem trhu u následujících emisí: Komerční banka, a.s., ČEZ, a. s., Telefónica O2 C.R., a.s., UNIPETROL, a.s., Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG, Orco Property Group, Philip Morris ČR a.s., Zentiva, a.s., Central European Media Enterprises, Ltd. Fio, burzovní společnost, a.s. předchází vzniku střetu zájmů ve vztahu k investičním doporučením odpovídajícím vnitřním členěním a pravidelnou vnitřní kontrolou. Dozor nad Fio, burzovní společností, a.s. vykonává Česká národní banka.


e-Broker

Přihlásit se | Založit demo

Internetbanking

Přihlásit se | Založit demo

Smartbanking

Stáhnout | Jak aktivovat

Pobočky a bankomaty

Mapa ČR
Facebook Twitter YouTube
Twitter LinkedIn

Devizové kurzy

NákupProdej
EUR24,6665226,03548
USD22,7156523,97635
GBP29,1987530,81925
CHF25,7475227,17648
PLN5,775826,09638

Kompletní informace zde